Läs våra senaste nyheter
Avesta inför KliMATlåda
I Magasin Måltid nr. 3 skrev vi om den växande takeaway-trenden på Sveriges skolor. Bland annat i...
Udda duo skriver “gastronomisk feelgood”
Årets Kock 1999 Karl Ljung och Moderaternas förre partisekreterare Per Schlingmann skriver en...
Stockholm halverar köttet
Stockholms stad vill halvera mängden kött bland invånarna, och först ut är skolor och äldreomsorg....
Gräddklick i nya kostråd för äldre
Mer protein, många små måltider och gärna en klick grädde till efterrätten är några av inslagen i...
Bönor bakom magsjukeutbrott
Otillräckligt tillagade bönor orsakade magsjukan på Baldergymnasiet i Skellefteå där 275 personer...
Göteborgsskola slopar köttet
Globala Gymnasiet i Stockholm serverar helvegetariska luncher sedan tio år tillbaka. Nu har man...
Här är Sveriges bästa, offentliga måltider 2019!
Det blev storslam för Skåne när Sveriges bästa måltider i skolor, förskolor och seniorboenden...
Magasin Måltid #4 är ute!
Ett nytt nummer av Magasin Måltid har landat i brevlådorna! - Häng med när Paul Svensson lagar...
Premiär!
Följ våra kök och måltidsorganisationer i offentliga matSverige. Ta del av deras historier, tips...
Paul Svensson sprider stjärnglans i Uppsala
Hur gör en riktig stjärnkommun för att bli ännu bättre på offentlig gastronomi? Jo – de tar hjälp...
Vellinge vann storköks-SM
Det blev Team framtidens kockar från Vellinge som tog hem segern under finalen i Svenska...
Lärare i Kungälv nekas skolmat
Kungälvs kommun har beslutat att lärare, skolpersonal och andra kommunanställda inte längre ska...
Luleå öppnar för mer veganmat
Debatten om indragen veganmat i skolorna i Luleå fick Gustav Johansson att komma till staden i går...
Vilt värre i Växjö
Från och med den kommande helgen blir viltkött ett stadigt inslag på menyn till de äldre i Växjö...
Köttätandet fortsätter att minska
Svenskarna fortsätter att minska sin köttkonsumtion. För tredje året i rad minskar också...
Jävligt Gott-Gustavs kupp mot Luleås veganförbud
Som svar på att Luleå kommun valt att sluta servera vegansk mat i sina gymnasieskolor, vill Gustav...
Ingen veganmat till Luleå-gymnasister
Luleå kommuns måltidsansvariga anser att vegansk kost inte är tillräckligt näringsrik, därför får...
Göteborg räddar mat nära utgångsdatum
Göteborgs stad stärker sitt fokus på matsvinn och hållbarhet genom att köpa in partier som närmar...
Vellinge laddar inför Storköks-SM
Den 3-4 september går finalen i Svenska Storköksmästerskapen av stapeln. Magasin Måltid hängde...
Glutenmängd kopplas till celiaki
En ny studie ger ökad insikt i hur glutenintolerans uppstår bland barn med ärftliga anlag för...
Luleå satsar på närproducerat
Att servera närproducerad mat kan vara en utmaning, speciellt i norra delen av landet. Luleå...
Pant på brödpåsar
Nu går det att panta påsen till Skogaholmslimpan med hjälp av mobilen. Tidigare har även Apoteket...
FN-rapport: Köttproduktionen är ett allvarligt hot
Att ersätta fossila bränslen med förnybara alternativ räcker inte för att motverka...
Göteborg skrotar ekomål
På senare tid har flera framstående ekokommuner, som Lund, Motala och Eslöv, sänkt sina ekologiska...
Regeringsoffensiv mot matsvinn
Regeringen har gett Naturvårdsverket i uppdrag att föreslå etappmål för att förebygga matavfall....
Hur bra är schemalagda måltider?
Är det värt besväret att införa schemalagda måltider, alltså luncher som används på ett...
Är ekologiskt på väg ner?
Är den ekologiska trenden på väg att vika? ”Ja”, säger grossisten. ”Nej” säger statistiken från...
Krisår för svenska äpplen
Förra årets torka följt av en tidig knoppning och frost i maj har förstört stora delar av den...
Vad äckligt!
Allt fler barn får specialkost på grund av en diagnos. Men det finns också föräldrar som övertalar...
16 miljoner till ekoprojekt
I slutet av april utlyste Jordbruksverket 16 miljoner kronor för projekt som ska främja produktion...