Luleå öppnar för mer veganmat
Publicerad: 2019-09-03

Debatten om indragen veganmat i skolorna i Luleå fick Gustav Johansson att komma till staden i går för att diskutera frågan med skolledningen. Samtidigt passade han och burgarkedjan Bastard Burgers på att servera gratis veganburgare till 400 köande gymnasieelever. Och nu ska en förändring ske, lovar skolledningen.
– När en kommun tar avstånd från veganmat så ser jag det som att man tar starkt avstånd från ett verktyg för att sänka sin klimatpåverkan. Och det är det jag vill prata om. Hur kan en kommun se det här som en möjlighet och inte bara ett problem?,  säger Gustav Johansson till SVT Norrbotten.
Under måndagseftermiddagen hade den kände veganbloggaren möte med Luleås barn- och utbildningsnämnds ordförande Emma Engelmark (S) och skolchefen Maarit Enbuske.
– Det vi ser är att vi skulle kunna gå ett steg längre. Man skulle kunna göra mer veganskt och minska klimatavtrycken. Jag har precis pratat med skolchefen och gett henne uppdraget att se över måltidsstrategin och hur vi kan gå ett steg längre och utveckla den för att få in mer varierad kost, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Emma Engelmark (S)
Gustav Johansson skriver på Instagram att han hade “ett riktigt bra och givande möte” med kommunens företrädare.

Foto: Jävligt Gott / Bastard Burgers