Läs våra senaste nyheter
Norsk skolmatsdebatt har Sverige som förebild
En norsk skolmatsdebatt har blossat upp. Det ena lägret, företrätt av Arbeiderpartiets Cathrine...
EU skärper antibiotikaregler – gäller även importkött
EU skärper lagstiftningen kring antibiotikaanvändning på djur. Bland annat blir det förbjudet att...
Smaktest ska ge godare mat i Piteå
När Piteå kommun genomför sin nya upphandling tar de hjälp av både elevrådet på Pitholmsskolan och...
Unikt kunskapscentrum för matallergi
Omkring 20 procent av befolkningen i Sverige har någon form av allergi eller överkänslighet mot...
Ny White Guide för hållbara matbutiker – här är vinnarna!
I går lanserades i går den första upplagan av White Guide Green, guiden där Sveriges mest hållbara...
Norska fiskproducenter toppar ny hållbarhetsrankning
Två norska fiskföretag toppar ett nytt livsmedelsindex där investerare rankar fisk- och...
Många nyheter i WWF:s Fiskguide
"Sorgebarnet" östersjötorsk får åter rött ljus i WWF:s nya Fiskguide. Det betyder att den ska...
Skånsk dominans i ekomatstoppen
Det har slagits ett nytt rekord i Sveriges offentliga sektor – 36 procent av alla matinköp är...
Upphandlingsmiss gav hönsfärs i ett år
En upphandlingsmiss gjorde att Varbergs kommun blev utan kött och chark i ett helt år. För att...
Har du koll på GDPR?
Om en vecka, den 25 maj, träder den nya dataskyddsförordning GDPR i kraft. Den ger ett förstärkt...
Så äter Sveriges ungdomar!
Hur och vad äter ungdomar i Sverige idag? Generellt bättre under veckan än på helgen, men för lite...
Sveriges bästa café ligger i Växjö
I går utsåg White Guide Café Sveriges bästa kaféer, i åtta olika kategorier. I den sjätte guiden i...
Fjällgetter på menyn 2030
År 2030 är entreprenörer som Elon Musk de nya superhjältarna och konsumenterna styrs framför allt...
Svensk soja på gul ärta kan få pris
Soja och tempeh på svensk gulärta är några av produkterna i rampljuset när vinnaren av...
De vann Arla Guldko
Förskolan Skogsbacken i Svenshögen, Slottsskolan i Vingåker och seniorboendet Tre Stiftelser i...
50 miljoner ska boosta ekoproduktionen
Den ekologiska produktionen har inte ökat i takt med efterfrågan, menar landsbygdsminister Bucht....
Han är KRAVs nya ordförande
Linus Källander är ny styrelseordförande för KRAV. Bakom sig har han fem års erfarenhet som...
Här är vinnaren i Swedish Young Chef Award!
Vinnaren av Swedish Young Chef Award korades i eftermiddags, efter en intensiv tävlan på...
Extremt matfusk avslöjat i Sverige
3 620 ton mat och 9,7 miljoner liter dryck har stoppats på den internationella marknaden efter en...
Magasin Måltid #3 är här!
I nya Magasin Måltid frågar vi ut Livsmedelsverkets GD Annica Sohlström om hur hon vill motverka...
Mer D-vitamin med nya regler
Lagom till solens ankomst träder Livsmedelsverkets nya föreskrifter om obligatorisk...
Nytt “plastätande” enzym skapades – av misstag!
Det kan ta flera hundra år för naturen att bryta ner petflaskor, men ett nytt muterat plastätande...
Cecilia blev årets dietist
Cecilia Svanberg som jobbar med nutrition och hållbara måltider i Växjö kommun utsågs i går till...
Arla börjar med växtbaserat
Arla planerar produkter med vegetabiliska tillsatser, men de vill ännu inte avslöja om de nya...
Svag krona gör maten dyrare
Den svenska matbranschen går urstarkt, men en svag krona fördyrar importen. Inte sedan 2010 har...
Svag ökning för svenskt i offentliga kök
Ny statistisk visar att andelen svenska, animaliska livsmedel – alltså ägg, kött och...
Botkyrka-studie ska ge koll på frukostens betydelse
För att studera hur frukosten påverkar studieron i klassrummet och elevernas förmåga att klara...
Ny ordförande för Hushållningssällskapen
Maria Norrfalk föreslås bli ny ordförande för Hushållningssällskapens förbund. Hon blir den första...
Paul öppnar svinnrestaurang
Inom kort öppnar två restauranger som fokuserar på att återvinna matsvinn i ny, aptitretande form....
25 miljoner till nya livsmedelsprojekt
Under våren utlyser Jordbruksverket 25 miljoner kronor till pilot- och samarbetsprojekt för...