Svenska konditorlandslaget bäst i Europa
Publicerad: 2018-06-11

Svenska Konditorlandslaget tog hem guldet när laget tävlade i Coupe Europe, europeiska mästerskapen i konditori, i Turin den 10 juni. Detta innebär att laget nu är klart för nästa års VM – Coupe du Monde de la Pâtisserie, i Lyon, Frankrike. I laget ingick Jessicca Sandberg, Nya Konditoriet, Umeå, Martin Morand, Pastry Inspiration, Österlen, Tony Olsson, Thelins Konditori, Stockholm (lagledare) samt Gustaf Mabrouk, Sthlm Bean to bar (lagledare).

Temat för svenskarna var ”Mother Nature”, vilket gick igen i både smaker och formspråk med inslag av bland annat vilda åkerbär, hallon och björnbär.

De tre bäst placerade lagen, plus ett så kallat wild card som delades ut i samband med prisceremonin, är kvalificerade för nästa års Konditor-VM, Coupe du Monde de la Pâtisserie, som avgörs i Lyon, Frankrike i januari 2019.

– Än en gång har våra duktiga konditorer visat att svenskt yrkes- och hantverkskunnande är bland de bästa i världen. Idag utmärkte sig verkligen laget och de spektakulära skulpturerna gav ett sus i arenan vid presentationen. Nu ser vi fram emot att få åka till Lyon i januari nästa år, , säger Martin Lundell, vd för Sveriges bagare & konditorer som driver Svenska Konditorlandslaget, i ett pressmeddelande.

Resultat:

  1. Sverige
  2. Belgien
  3. Schweiz

Wild card: Polen

Specialpriser:

  • Bästa hållbarhet, Turkiet
  • Bästa socker, Polen
  • Bästa choklad, Ryssland