Läs våra senaste nyheter
Oro för anstormning till seniorboenden
Svenska seniorboenden oroar sig för en eventuell anstormning av anhöriga om besöksförbudet upphävs...
Stort jubileumsnummer!
Magasin Måltid har fyllt femtio nummer! Det firar vi med en tidning fylld godbitar från den...
Gamla grödor är heta
Dinkel, nakenhavre, emmer, gotlandslins och många andra grödor har fått en renässans i privata och...
Nötgodis på förskola med nötallergiska barn
Personalen på en Malmöförskola lät nötgodis ligga öppet, trots att det fanns flera nötallergiska...
Ekomaten ökar i kommunerna
Trots trender och nedskärningar fortsätter ekomaten att öka i Sveriges kommuner. Redan för ett år...
Så har corona ändrat svenska matvanor
Fler livsmedelsinköp på internet, minskat matsvinn och färre restaurangbesök till förmån för mer...
Resurssvaga barn ska få bättre hälsa
Hur motverkar man övervikt och stillasittande hos barn i resurssvaga områden? Detta ska...
Nationellt mål ska minska matsvinnet
Sveriges matavfall ska minska med minst 20 viktprocent per person från 2020 till 2025. Dessutom...
Naturvårdsverket: “Servera vildsvin i skolan!”
Vildsvinsstammen växer för varje mild vinter och orsakar stora skador på odlingar och skörd. Men...
Vegankost i allt fler kommuner
De flesta kommuner uppger att de minskade på köttet under 2019, men bara var fjärde vegetarisk...
Dyrare kött i pandemins spår
Priserna på svenskt kött har stigit under pandemin och börjar närma sig toppnoteringen från 2016....
Optimismen växer hos ekobönderna
Optimismen växer hos Sveriges ekobönder. En tredjedel av gårdarna planerar betydande investeringar...
Jägare skänker mat till seniorer
4000 portioner vildsvinskött skänktes till vård- och äldreomsorgen i Sörmland av jägare, i samband...
Nya regler för offentliga måltider
Sedan den 1 juli i år behöver offentliga restauranger inte följa den tidigare covid...
Östersjöfisket MSC-certifieras
Fisket av sill, strömming och skarpsill i nästan hela Östersjön certifieras som hållbart. Det...
Ny certifiering för växtbaserat
Det svenska företaget Plant Based Standard lanserar nu en ny certifiering med samma namn för att...
Många tillsatser i vegogrillmat
Branschorganisationen Äkta Vara har granskat innehållet i 90 vegetariska burgare, korvar och...
Sex skäl till ojämlika måltider i ny rapport
Det finns stora variationer i de offentliga måltidernas kvalitet, enligt en ny rapport från...
Varför är dödligheten så hög på svenska äldreboenden?
De höga dödstalen inom den svenska äldrevården har fått skarp kritik. Sverige har jämförts...
Kallonás och Jävligt Gott-Gustav i nytt samarbete
Skapaskolans Daniél Kallonas är en av de skolkockar som under 2020 kommer att samarbeta med...
Skolan avgörande för barns rörelse
Mer än hälften av barns och ungdomars fysiska aktivitet äger rum under skoltid, enligt en ny...
Ny kunskapsguide om seniormåltider
En kunskapsguide om mat och näring för alla som arbetar inom vård och omsorg behöver kunskap om...
Nytt nummer!
I Magasin Måltid #3 2020, BONDENUMRET, hyllar vi hjältarna som ser till att Sveriges kockar har...
Grönsaksdonuts vann skoltävling
Åtta av tio barn äter för lite grönsaker enligt branschorganisationen Odlarna. För tredje året i...
Forskare: Svenska upphandlare behöver mer kompetens
Sverige saknar både statistik och kompetens som möjliggör bättre upphandlingar, enligt en ny...
Ny superagenda för svensk livsmedelsindustri
I dag presenterar Sweden Food Arena livsmedelssektorns gemensamma agenda för innovation och...
Lunchapp kan bli permanent lösning
Från och med den 15 juni kan gymnasieskolorna öppna igen, efter ett regeringsbeslut som kom i...
Uppåt för insjöfiskar i nya Fiskguiden
Många havsfiskar mår dåligt och torsken i Skagerrak och Kattegatt får rött ljus och bör därmed...
Ny handbok ger hjälp mot kockbrist
Hur säkrar man kompetensförsörjningen i det offentliga köket, trots kockbrist, pensionsavgångar...
Digitalt vegoforum
Vegoforum 2020 är ett digitalt, kostnadsfritt seminarium som äger rum under två luncher nästa...