• Kontakt
  • Om oss
  • Nyheter
  • Partners
  • Logga in
  • Tävling
  • Gå med i grupp
Nya regler för offentliga måltider
Nyheter | Okategoriserade
Publicerad: 2020-07-03

Sedan den 1 juli i år behöver offentliga restauranger inte följa den tidigare covid -19-föreskriften för serveringar. Då trädde nämligen en ny lag i kraft för att förhindra smittspridning som – till skillnad från den tidigare föreskriften – enbart omfattar allmänna restauranger, barer och caféer.

Offentliga restauranger ska i stället följa de generella reglerna och råden för den aktuella verksamheten, d v s skola, vård, omsorg et c, enligt Föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19, Grundförfattning HSLF-FS 2020:12.

Åtgärder för att förhindra smittspridning kan enligt Livsmedelsverket till exempel vara att verksamheten:

  1. sätter upp information till medlemmar, personal, kunder och andra besökare,
  2. markerar avstånd på golvet,
  3. möblerar om eller på annat sätt skapar utrymme för att undvika trängsel,
  4. håller digitala möten,
  5. erbjuder möjlighet att tvätta händerna med tvål och vatten och erbjuder handsprit, samt
  6. undviker att flera personer samlas, särskilt i trånga lokaler.

← Visa: Östersjöfisket MSC-certifieras Visa: Jägare skänker mat till seniorer →

Bakom Sveriges Offentliga Kockar står Bergkvist Publishing som också genomför tävlingen Sveriges Offentliga Måltider (tidigare White Guide Junior & Senior).

Sveriges Offentliga Kockar är nätverket för dig som lagar mat till barn och äldre. Gå med i gruppen och var med och utveckla den offentliga gastronomin i Sverige. 

Kontakt: medlem@sverigesoffentligakockar.se

Kontakta oss:

Projektledare: Matilda Salkert
Grundare: Pär Bergkvist

  • Följ
  • Följ
Copyright © 2025 Bergkvist Publishing AB

Byggd med ♥ av Capace Media