Läs våra senaste nyheter
Abba-stjärna bjuder seniorer på julbord
Från flera håll rapporteras nu att seniorer bjuds på julmat och social samvaro. På restaurang...
1 av 6 skolluncher i soporna
En av sex skolluncher äts inte upp utan hamnar i soporna, enligt Livsmedelsverket. Matsvinnet...
Halvering av matförgiftning under pandemin
Under 2020 minskade antalet inrapporterade fall av matförgiftning till Livsmedelsverket med nästan...
Gräshoppan godkänt livsmedel
Den europeiska vandringsgräshoppan har nu, som andra insektsart, godkänts av EU som livsmedel....
Årets Bonde har utsetts
Det blev Nors och Bäcks gårdar på norra Gotland som tog hem segern i Årets Bonde 2021. Vinnaren...
Rött ljus för svensk kyckling i WWF:s Köttguide
Svensk kyckling får rött ljus i WWF:s Köttguide 2021. Endast en liten andel av allt kött på den...
Norrtälje ordnar vildsvinsvecka
Nästa vecka ordnar Norrtälje kommun vildsvinsvecka i sina skolor. Dessutom får alla kommuninvånare...
Nordens hållbaraste krogar är korade
Fyra svenska restauranger, fyra danska restauranger, en från Finland och en från Färöarna fick...
De vann guldkon
Ljunggårdens naturförskola i Ängelholm, Carl Engström-skolan i Eslöv, Gränbyskolan och Gränby...
Här är Sveriges bästa, offentliga måltider!
Strandsnäs förskola i Gislaved tog hem två av de tyngsta priserna när Sveriges bästa, offentliga...
Mindre svinn när eleverna själva får välja?
Petreskolan i Hofors är tillsammans med tre andra skolor med i ett projekt som ska utveckla ett...
Män mindre oroade över klimatet
Nästan hälften av svenskarna tycker att klimatsmarta val är för dyra – samtidigt som de skulle...
Kommuners ekoköp styr jordbruket
Ekoinköpen inom den offentlig sektorn bidrar i stor utsträckning till en omställning mot ett mer...
Kött från egna djur till Sörmlands patienter
Egenproducerat KRAV-märkt kött och grönsaker serveras nu på region Sörmlands sjukhus. – Efter...
Magasin Måltid #5/21 är ute!
Det finns kollegor som stöttar, och så finns det de som blir bästisar för livet. Magasin Måltid...
Offentliga Måltidens Dag är här!
Vildsvinsservering, soppbjudning, äppellopp och skolmatsomröstningar. Kreativiteten är på topp i...
Skolorna allt vego-vänligare
Sju av tio kommuner upplever att intresset för vegetarisk skolmat har ökat under de senaste tre...
Norge får gratis skolmat
Norges nya regering vill införa gratis skolmåltider för grundskola och gymnasiet. Den nya...
Nytt center för havreforskning
Trodde du att havre-boomen hade lagt sig? Nu satsar havredryckstillverkaren Oatly på ett...
Svenskt konkurrerar med eko
Sveriges kommuner och regioner prioriterar svensk, konventionell mat framför ekologisk. Det visar...
Krav på certifierat kött vid upphandling
Kräv djurskyddscertifieringen Grund Nöt när livsmedel upphandlas. Det är ett av förslagen i...
Dags för gratis skolfrukost?
Enligt ny forskning blev svenska barn längre, friskare och rikare när gratis skollunch infördes i...
Varnar för stigande livsmedelspriser
De globala priserna på vanliga livsmedelsråvaror har ökat kraftigt de senaste åren, i vissa fall...
Stor kartläggning av småbarnens matvanor
Är det pannkakor, sushi eller tacos som går hem bland de minsta? Och hur många ”klämmisar” klämmer...
Närproducerad utmaning i Karlstad
En utmaning som går ut på att komponera en lunch med så stor andel närproducerade råvaror som...
Gustav blev Årets Kock
Vinnaren i Årets Kock 2021 är Gustav Leonhardt, 25 år, från Nynäshamn. Finalen avgjordes i går i...
Lättare att upphandla svenskt
Det har blivit enklare att upphandla livsmedel som motsvarar svensk lagstiftning. För att...
Nya numret är här!
I Magasin Måltid #4 berättar "kungen av guldkanter" Carl Jan Granqvist om det oerhört viktiga...
Tonfisk på väg mot återhämtning
Utvecklingen ser ljusare ut än tidigare för flera tonfiskarter, enligt den uppdaterade...
Livsmedelsakademin: “Dags för en ny lag mot undernäring!”
Det är dags för en ny lag som motverkar undernäring bland våra seniorer. Det menar...