Läs våra senaste nyheter
Sjöpung nya trendmaten
Stjärnkockarna Leif Mannerström och Paul Svensson är några av de som börjat använda klimatsmarta...
Mat i livets slutskede
Hur upplever patienter måltider i slutet av livet? Viktoria Wallin, doktorand vid Marie...
Matföretag och myndigheter ska säkra maten
Nu inleds ett nära samarbete mellan näringslivet, Livsmedelsverket och Jordbruksverket för att...
Är du beredd?
Vad gör ni i er kommun om grossisten plötsligt inte kan leverera mat? I Sigtuna kommun går man...
Nytt matsvinnsmaterial för skolan
Livsmedelverket lanserar Svinnrik, ett läromaterial med filmer. Med materialet ska hem- och...
Dyrare mat oroar kommuner
De ökade livsmedelspriserna väntas slå även mot kommuner och regioner. På vissa håll i landet har...
Europeiskt samarbete för hållbar skolmat
3000 europeiska skolor har nu möjlighet att skapa hållbar och hälsosam skolmat i samarbete med...
Livsmedelskris?
Den ryska invasionen av Ukraina innebär ett enormt lidande för det ukrainska folket. Kriget...
Ätstörningar vanligt bland äldre
Kroppsideal hänger inte ihop med ålder. Anorexi uppskattas exempelvis vara lika vanligt i...
NYTT SUPERNUMMER!
Artisten Jill Johnson återvänder till sin barndoms skolrestaurang, testar maten och funderar över...
Branschgemensamt grepp om ekomarknaden
För första gången någonsin har en rad stora, svenska livsmedelsorganisationer tillsammans tagit...
Tala med barnen om det svåra
Hur kan du som jobbar med barn ta hand om deras eventuella oro efter Rysslands attack mot Ukraina?...
Vinn en dag i Framtidens kök!
Vill du och ditt köksteam få chansen att tillbringa en dag i Framtidens kök? Var med och tävla, så...
Svensk livsmedelsförsörjning fortsatt opåverkad
Regeringen följer läget noga och kan konstatera att kriget i Ukraina för närvarande inte påverkar...
Hur påverkar kriget den svenska maten?
Vad innebär kriget i Ukraina för svensk matförsörjning? Under dagen kommer Livsmedelsverket att ha...
Veganstopp i förskolor upprör
Inga barn under 3 år kan få vegankost. Det beskedet fick föräldrar till förskolebarn i Lund i...
Regeringsplan för mindre plast
Regeringen har presenterat sin första, nationella plasthandlingsplan. För att minska plastsvinnet...
Matlagning i skolkök blir viral på TikTok
Ett skolkök gör succé på TikTok med sina inlägg om hur man lagar mat till många. Det är...
Fler upphandlar Krav-kyckling
I spåren av Kronfågel-skandalen har andelen kommuner som väljer att köpa Krav-kyckling ökat från...
Hållbar mat för partnerns skull
Varannan person handlar hållbar mat för sin partnerts skull. Lika vanligt är det att göra hållbara...
Veganska fredagar i New Yorks skolor
Sedan i fredags serveras enbart vegansk mat på fredagar, i New Yorks skolor. Detta är en del av...
Upprop för en mer jämställd restaurangbransch
För ett år sedan startade Sofia B Olsson, krögare på Restaurang VRÅ i Göteborg, tillsammans med 64...
Eko tappar mark
Ekoförsäljningen i butik har sjunkit igen. Under förra årets andra halvår backade den med 5,4...
Mjölk blev Årets Matbluff
Årets matbluff 2022 är korad. Produkten som fick ta emot det ovälkomna priset av...
KRAV skärper regler för arbetsvillkor
KRAV har skärpt reglerna för arbetsvillkor bakom importerade livsmedel från länder som inte anses...
Nötkött och fläsk mer klimatsmart än kyckling
Nötkött och fläsk är mer hållbart än kyckling i ett cirkulärt jordbruk, enligt en ny studie...
Kommuner tar täten i klimatarbetet
Var tredje kommun har infört egna, lokala klimatmål för maten som serveras i offentlig regi,...
Skolkök och bönder i digitalt möte
Hur kan man knyta skolkök och bönder närmare varann med digitala lösningar? Den frågan har...
Nya restriktioner på gång
Från och med den 14 januari måste alla krogar stänga kl. 23 och vid varje bord får max 8 personer...
Oatly öppnar fabrik i Kina
I juli öppnade Oatly sin första asiatiska fabrik i Singapore. I november följdes den av en ny...