Läs våra senaste nyheter
Lomma inför köttbullsgräns
Lommas skolor och förskolor inför begränsningar för hur många köttbullar, korvar, fiskfiléer och...
White Guide Junior – nomineringsvecka!
Visste du att White Guide Junior fyller tio år? Denna vecka presenteras samtliga vinnare i hela 16...
KRAV får ny vd
Emma Rung blir ny vd på KRAV. Enligt märkningsorganet ska hon öka synligheten och efterfrågan vad...
Bara 2 av 10 tomater är svenska
Mängden tomat som säljs i Sverige har ökat med nästan en tredjedel mellan 2002 och 2020. Samtidigt...
Ny kokbok utan mat
Vad händer om bina försvinner? I samband med Biologiska mångfaldens dag i går, den 22 maj, släppte...
“Det här kan leda till förvirring hos konsumenten”
När Världsnaturfonden WWF i går presenterade sin nya, uppdaterade Fiskguide, gjorde man också...
Uppåt för sötvattensfisk i WWF Fiskguiden
Torsk och tonfisk mår fortsatt dåligt, enligt WWF Fiskguiden 2022 och i Östersjön är det fortsatt...
Malmö testar nattleveranser
Malmö stad testar nattleveranser med eldrivna fordon, för att minska klimatpåverkan och öka...
Örebro bäst på eko
Med 71 procent ekologiska livsmedelsinköp 2021 hamnar Örebro kommun i toppen av Ekomatsligan 2022....
“Vi måste vända på varje sten”
I krisernas spår har maten blivit allt dyrare. Hur ser grossisterna, kockarna och måltidscheferna...
Ny ordförande i Livsmedelsföretagen
Bransch- och arbetsgivarorganisationen Livsmedelsföretagen fick i dag en ny styrelseordförande....
Skolmatsveckan den 13-16 juni i Helsingborg
Är du intresserad av gastronomi och hållbara livsmedel eller bara nyfiken på vad som ligger på din...
Nya medlemmar i KRAV:s styrelse
Kai Gyllström på Arla Sverige, Erika Olsson på Ekologiska Lantbrukarna och Cecilia Ryegård på...
“Till slut kommer även vi att bli påverkade av kriget”
I krisernas spår har maten blivit allt dyrare. Hur ser grossisterna, kockarna och måltidscheferna...
Svensk mat viktigast för svensken
Att maten är svenskproducerad är den viktigaste faktorn vid matinköp för nära hälften av...
“Priserna påverkas av väldigt många faktorer”
I krisernas spår har maten blivit allt dyrare. Hur ser grossisterna, kockarna och måltidscheferna...
“Allt har blivit dyrare”
I krisernas spår har maten blivit allt dyrare. Hur ser grossisterna, kockarna och måltidscheferna...
Maxgräns för D-vitamin
Livsmedelsverket vill därför införa maxgränser för två ämnen som kan vara skadliga att få i sig i...
Trendbrott – köttet ökar igen
För första gången på fem år ökade köttkonsumtionen under förra året. Trendbrottet beror främst på...
Svensk livsmedelsexport ökade 2021
Handelsunderskottet för jordbruksvaror och livsmedel uppgick 2021 till 54 miljarder kronor. Det är...
Ny chef för Växtbaserat Sverige
Växtbaserat Sverige har utsett Agneta Påander, hållbarhetsdirektör på Orkla, till ny...
1 av 4 barn fick farlig mat på restaurang
Vart fjärde barn med matallergi har drabbats av en allergisk reaktion efter att ha ätit på...
Sjöpung nya trendmaten
Stjärnkockarna Leif Mannerström och Paul Svensson är några av de som börjat använda klimatsmarta...
Mat i livets slutskede
Hur upplever patienter måltider i slutet av livet? Viktoria Wallin, doktorand vid Marie...
Matföretag och myndigheter ska säkra maten
Nu inleds ett nära samarbete mellan näringslivet, Livsmedelsverket och Jordbruksverket för att...
Är du beredd?
Vad gör ni i er kommun om grossisten plötsligt inte kan leverera mat? I Sigtuna kommun går man...
Nytt matsvinnsmaterial för skolan
Livsmedelverket lanserar Svinnrik, ett läromaterial med filmer. Med materialet ska hem- och...
Dyrare mat oroar kommuner
De ökade livsmedelspriserna väntas slå även mot kommuner och regioner. På vissa håll i landet har...
Europeiskt samarbete för hållbar skolmat
3000 europeiska skolor har nu möjlighet att skapa hållbar och hälsosam skolmat i samarbete med...
Livsmedelskris?
Den ryska invasionen av Ukraina innebär ett enormt lidande för det ukrainska folket. Kriget...