Ny kokbok utan mat
Publicerad: 2022-05-23

Vad händer om bina försvinner? I samband med Biologiska mångfaldens dag i går, den 22 maj, släppte KRAV en kokbok tillsammans med ett antal kändiskockar – helt utan mat.

– Genom att släppa en kokbok med recept helt utan ingredienser och mat, vill vi skapa en koppling till något så stort och komplext som den biologiska mångfalden. Vi och de 31 kockar och matkreatörer som står bakom initiativet hoppas att kokboken ska inspirera konsumenter att tänka till lite extra i matbutiken. Genom att välja ekologiska, hållbart producerade råvaror, kan vi bidra till att skapa en miljö där bin och andra insekter kan leva och fortsätter pollinera växter, säger Cecilia Lenbäck, tf vd KRAV.

Kokboken innehåller 32 recept från några av Sveriges främsta kockar och matkreatörer, bland andra Erik Videgård, Frida Ronge, Jason Diakité, Joel Åhlin och Harald Wachtmeister. Här hittar man allt ifrån nytolkningar av klassiker och rätter som lyfter en vanlig vardag, till bakverken som tar en tillbaka till barndomens somrar. Boken trycks i en begränsad upplaga och kan även laddas ned från KRAVs webbplats.