Skolmatsveckan den 13-16 juni i Helsingborg
Publicerad: 2022-05-05

Är du intresserad av gastronomi och hållbara livsmedel eller bara nyfiken på vad som ligger på din tallrik i framtiden?

Den 13-16 juni, kl. 14-16, hyllas den svenska offentliga gastronomin under H22 Cityexpo i Helsingborg. Besökarna bjuds på spännande seminarier av ledande experter, eldsjälar och aktörer inom en rad olika ämnen, med måltider som den gemensamma nämnaren. Det är Magasin Måltid och White Guide Junior som bjuder in, tillsammans med samarbetspartners, till seminarier på temat hållbar, offentlig gastronomi. Seminarierna ges i Lilla salen på Helsingborgs Konserthus. Föreläsningarna är gratis och öppna för alla, men kräver att du bokar din plats via bokningslänkarna nedan.

Dessutom serveras skolmat kl. 12-14 under dessa dagar, tillagade i Helsingborgs skolkök, serverade från en foodtruck på Henry Dunkers plats. Smaka på dagens skolmat – menyn hittar du här.

Program: 

⭐️ Måndag 13 juni: Skolmatsveckan – “Proteinskiftet”
Hur säljer man in växtprotein till en bred målgrupp? Hur lagar man och vilka växtproteiner är bättre respektive sämre ur klimatsynpunkt?
Arrangeras i samarbete med Atria Foodservice.
BOKA DIN PLATS HÄR!

⭐️ Tisdag 14 juni: Skolmatsveckan – “Hållbar fisk”
Vad är hållbart fiske enligt MSC (Marine Stewardship Council), hur kan blockchain-teknik hjälpa och vad säger WWF:s fiskguide?
Arrangeras i samarbete med MSC.
BOKA DIN PLATS HÄR!

⭐️ Onsdag 15 juni: Skolmatsveckan – “Vegetariskt”
Kan man ge vegetariskt och veganskt till barn? Hur bör man tänka för att vegetarisk skolmat ska lyckas, smak- och näringsmässigt?
Arrangeras i samarbete med Unilever Food Solutions.
BOKA DIN PLATS HÄR!

⭐️ Torsdag 16 juni: Skolmatsveckan – “Måltider för alla”
Hur lagas måltider till en heterogen målgrupp med hög andel specialkost, där både gäster och kockar har olika kulturell bakgrund?
Arrangeras i samarbete med Sodexo.
BOKA DIN PLATS HÄR!

Dessutom finns det massor av annat kul att anmäla sig till och allt hittar du här. Alla föreläsningar och seminarier sker i Lilla salen på Helsingborgs Konserthus, samtliga är kostnadsfria men kräver bokning så kom ihåg att boka din plats!