Läs våra senaste nyheter
Medaljregn över svenska lag i Culinary Olympics
Det blev guldnivå för Compass Group Swedens lag (och en sammanlagd fjärdepats) och bronsnivå för...
Nytt nummer!
Häng med på chartersemester en våning ner med hiss på Bäcklidens äldreboende i Lidköping! Och vad...
4,5 mat-miljoner till Stockholms seniorer
Idag beslutar äldrenämnden om hur det utökade matlyftet på 4,5 miljoner ska fördelas mellan...
Seniorturné: Lite extra krydda för de äldre!
Välkommen till en inspirerande eftermiddag i Umeå! Som deltagare får du vara med när vi...
“Det handlar om att skapa möjligheter för gästerna”
I januari presenterades resultatet av Livsmedelsverkets riksomfattande kartläggning av kommunernas...
Nytt program stöttar hållbarhetsarbetet
Under våren 2020 startar SKR och Innovationsguiden utvecklingsprogrammet KliMATval som riktar sig...
Här är finalisterna i Arla Guldko
Nu har finalisterna utsetts i Bästa Matglädjeförskola och Bästa Matglädjeskola, två av de fyra...
Ny ordbok på svinniska
Som ett led i arbetet med att minska matsvinnet lanserar Livsmedelsverket en ordbok på...
Fortsatt eko-inbromsning
Ekologiskt fortsätter att backa i dagligvaruhandeln, men ökar i offentlig sektor och på...
Boden upphandlar vilt
Snart kommer alla Bodens förskolor, skolor och verksamheter inom äldreomsorgen – även hemtjänst –...
Pedagoger vill ha gratis skolmat
Hundratals lärare som i dagsläget inte äter skolmaten skulle göra det om det vore gratis. Det...
Sojavisp blev Årets Matbluff
Med överlägset flest röster blev det Alpro Cuisine soya vispbar som utsågs till ”vinnare” av...
Fler barn vill ha selektiv kost
Allt fler barn vill ha selektiv kost i skolan. I Fagersta kommun har antalet ökat med drygt...
Mest matsvinn vid serveringen
I går presenterades resultatet av Livsmedelsverkets riksomfattande kartläggning av...
Här är Årets Matbluffar 2019
Matföretagen bävar men konsumenterna roas – nu presenteras åter de fem finalisterna i...
Gymnasieelever fick insekter i soppan
När eleverna på Bromangymnasiet i Hudiksvall satt och åt av broccolisoppan i skolrestaurangen på...
Vegetariskt vid 4 av 5 skolmåltider
Ungefär en dag i veckan är skolmaten helt vegetarisk, visar en analys av nästan 12 000...
“Vi har inte råd att låta alla bestämma vad de vill äta”
Specialkosten har ökat kraftigt, därför vill allt fler kommuner ha nationella riktlinjer för...
En av tre sjukhusmåltider kastas
På Skånes sjukhus beräknas motsvarande tvåtusen portioner mat kastas – efter varje måltid. Det...
Upp för kött, ner för mjölk
Konsumtionen av kött i Sverige har sjunkit något de senaste åren, men är fortfarande på historiskt...
Finalisterna klara i Skolmatsgastro
De fem finallag som kommer att göra upp om segern i SkolmatsGastro 2020 presenterades i dag. Lagen...
Skanörskola vann Resterkocken 2019
Resterkocken – en skoltävling med fokus på matsvinn – är avslutad och idag har vinnarna avslöjats....
Nytt nummer av Magasin Måltid!
Vad tjänade måltidscheferna 2019? I Magasin Måltid nummer 6 presenterar vi hela listan, plus...
6 av 10 kommuner sparar in på seniorerna
Sex av tio kommuner gör i år besparingar på den nämnd som ansvarar för äldreomsorgen,...
Miljöpris till Kallonas
Daniél Kallonas, kökschef på Skapaskolan som blev Årets Klimatkök 2019 i White Guide Junior, fick...
Jättestenskolan fick grönt pris
Skolor över hela landet har under hösten tävlat om att skapa Sveriges bästa vegetariska servering....
Samtalskort ska öka gemenskapen i jul
Var femte svensk tycker inte att samtalen under julfirandet är givande – men nästan hälften tycker...
WWF lanserar Vegoguiden
Efter Kött- och Fiskguiden lanserar WWF Världsnaturfonden nya Vegoguiden under 2020. Det...
Prognos: Ekoodlingarna minskar
Omställningen till ekologisk produktion kommer sannolikt att minska under de kommande åren. Det...
Vem blir Årets Bonde 2020?
I januari 2020 lanseras ÅRETS BONDE – en tävling som riktar strålkastarljuset mot de som...