Skolvärdinna stoppar stök i matsalen
Publicerad: 2020-03-04

Lugnare stämning i matsalen och fler elever som testar grönsaker är några av förbättringarna på Drottninghögskolan i Helsingborg, sedan man införde en skolvärdinna. Emily Weber är utbildad kock, men på skolan har hon bland annat hand om elevråd och matråd, jobbar på fritids där hon har en mat- och bakskola, ansvarar för beställning av varor till personalen, ordnar med personalevenemang och finns där hon behövs. Och hon är uppskattad hos eleverna, meddelar Helsingborgs Stad i en artikel i HD.

När eleverna kommer hälsar hon välkommen och berättar om maten. Sen finns hon till hands i matsalen under lunchen. De yngre eleverna brukar uppmuntras av Emily att testa nya grönsaker från salladsbordet och under måltiderna sitter hon ofta ner med barnen vid borden.
– Jag brukar säga att den som vågar prova något nytt är en tuffing. Och det fungerar bra, många som tidigare inte åt grönsaker har börjat göra det. Det handlar om att bygga relationer och skapa kompisband med eleverna för att göra det möjligt att förändra.

I Drottninghögsskolans matsal var lunchen tidigare en ganska stökig tillställning, men tack vare att personalen jobbat med måltidsmiljön och med att prata med eleverna kring hur man beter sig i matsalen, har situationen förbättrats radikalt. Emily Weber har en viktig roll i båda delarna, skriver Helsingborgs Stad.