Läs våra senaste nyheter
Chalmers: Ekomat sämre för klimatet
Ekologisk matproduktion påverkar klimatet mer än konventionell – och skillnaden är betydligt...
Food court gör succé i skolan
Sedan Balderskolan i Skellefteå fått ett nytt kök och öppnat en food court går nästan alla elever...
Stor kartläggning visar brister inom hemtjänstens mat
Höga ambitioner, svensk mat och mycket ekomat präglar måltiderna i de flesta av Sveriges kommuner....
Fortsatt minskning för köttet
Fler och fler svenskar säger sig ha dragit ner på köttet för klimatets skull. I år uppger...
Första “Från Sverige”-märkta fisken är här
Nu finns för första gången fisk märkt med "Från Sverige". Det rör sig om den uppmärksammade,...
Snart kan ålen vara utrotad
Ålen är akut rödlistad i hela Europa, ändå fångas varje år runt 250 ton i svenska vatten. I...
Ny standard för matsvinnsmätning
Om matsvinnet ska kunna kartläggas behöver det mätas på samma sätt – av alla. Det menar...
”Svälten börjar i hemmet”
Hej Karin Wendin, professor i mat- och måltidsvetenskap och aktuell med en bok om seniormat. Kan...
Svenskt Kött byter vd
Isabel Moretti blir ny vd på Svenskt Kött vid årsskiftet. Hon har de senaste 10 åren varit på LRF...
Svenskt guld i storköks-VM
Det svenska laget Fazer Culinary Team tog hem guldet i storköksklassen i dag, under Culinary World...
EU uppdaterar antibiotikaregler
I dag fattar EU beslut om att ingen antibiotika får ges till friska djur. Reglerna kommer som ett...
“Vi vill starta en folkrörelse”
Hej Gerda Nilsson Tjernström, verksamhetschef för Generation Pep som ska samarbeta med White Guide...
Ändrade D-vitaminråd för riskgrupper
Livsmedelsverket har uppdaterat råden om D-vitamintillskott till riskgrupper. Nu vill verket att...
Studie ska ge svar om pedagogiska måltider
Många drömmer om att införa pedagogiska måltider, alltså luncher som omges av två lektioner, utan...
Miljana blev Årets Werner
Årets Werner delas årligen ut till två personer inom den privata respektive offentliga...
Utbredd järnbrist bland tonårstjejer
Nästan var tredje tonårsflicka visar tecken på järnbrist. Skälet är att de äter lite kött, utan...
White Guide Junior samarbetar med Generation Pep
White Guide Junior ingår samarbete med Generation Pep, en icke vinstdrivande organisation...
Barndietist: Ge mindre snacks till barnen
Sättet vi äter på och hur vi lär barnen att äta, är minst lika viktigt som vad vi ger dem. Man ska...
Elevföretag skänker bort skolmat
Att skänka överbliven skolmat till välgörenhet är idén bakom fyra gymnasieelevers UF-företag,...
Livsmedelsverket: Bort med sockret från skolkaféet
Mer grönt och fullkorn på menyn och mindre rött kött är en av huvudlinjerna i...
Äntligen är den här – LEVE BRÖD!
Den perfekta julklappen till dig själv, en vän eller till ditt kök? En unik receptbok där...
Ny logga och ny design på tidningen!
Nu har Magasin Måltid #5 landat i era brevlådor! Från och med detta nummer presenterar vi vår nya...
Lägsta skörden sedan 50-talet
Nu är höstskörden bärgad i Sverige och Lantmännen gick i dag ut med en uppdaterad uppskattning av...
Malmöskola skippar sophinken helt
Matsvinnet på gymnasieskolan S:t Petri i Malmö har minskat från 65 kilo till två kilo om dagen....
EU-förslag ska bidra till rättvisare livsmedelskedja
I morgon ska EU-kommissionen rösta om ett förslag som syftar till att komma till rätta med...
Bergkvist Publishing lanserar ny restaurangguide
I dag lanserade förlaget bakom bland annat Magasin Måltid och White Guide Junior en helt ny typ av...
Skånsk dominans i SM i Mathantverk
Picklade plommon och glass på skånsk saffran imponerade på juryn under årets öppna SM i...
Här är Sveriges bästa kockar – enligt kockarna själva
Vilka kockar, sommelierer, servitörer, konditorer och krogar är bäst i Sverige – när branschen...
Ny utbildning kombinerar odling och gastronomi
Kändiskocken Tareq Taylor var en av initiativtagarna till nya gymnasieutbildningen Odling och...
Martin & Servera får miljonuppdrag inom Livsmedelsstrategin
Jordbruksverket har beviljat Martin & Servera 995 000 kronor, mellan åren 2018 och 2020, för...