Elevföretag skänker bort skolmat
Publicerad: 2018-11-08

Att skänka överbliven skolmat till välgörenhet är idén bakom fyra gymnasieelevers UF-företag, skriver Trelleborgs Allehanda.
– Vi gör det som en god gärning och med en tanke på miljön, säger Re-food UF:s vd Amanda Isgren till Aftonbladet.
Tillsammans med tre klasskamrater på frisörprogrammet i Trelleborg har hon välgörenhet som affärsidé. För två veckor sedan blev idén verklighet i form av UF-företaget Re-food. Under en dag började Amanda Isgren, Linn Ögren, Felicia Kristiansson och Sara Hjort samla ihop den skolmat som blivit över under dagen, rapporterar Trelleborgs Allehanda. Genom ett samarbete med ett församlingshem ser de till att personer med pressad ekonomi kan få ta del av maten gratis.
– Det har gått jättebra. Förra torsdagen delade vi ut tolv portioner, men det var ju första gången, säger Linn Ögren till Aftonbladet.
– Det blir nog ännu fler nu när vi gjort reklam för det. Vi har spridit det ganska bra på sociala medier, fyller Sara Hjort i.
Varje torsdag tas maten med från Söderslättsgymnasiet till församlingshemmet. UF-företaget får även in pengar genom att tjejerna klipper hår och säljer hårvårdsprodukter. En förhoppning är att ännu fler behövande ska dyka upp nästa gång som Re-food kommer till församlingshemmet.
– Det är bättre att maten kommer till användning, säger Amanda Isgren till Aftonbladet.

Får man sälja eller skänka bort överbliven skolmat? Läs mer här!