Läs våra senaste nyheter
Bättre matvanor kan rädda 6400 liv per år
6 400 dödsfall per år kan förhindras eller skjutas upp genom bra matvanor. Störst effekt skulle...
Helsingborgs kommun följer IKEAS exempel
Helsingborg, som nyligen utsågs till Sveriges miljöbästa kommun för tredje året i rad av tidningen...
Personligare sjukhusmåltider på gång
Personcentrerade måltider på Sveriges sjukhus är målet när Livsmedelsverket nu dragit igång...
Magasin Måltid 2/19 har landat!
”Jag var liten och tandlös när jag började rulla köttbullar och dra sill!” I nya Magasin Måltid...
Krav på gårdsbesök gav 98 svenskt kött
Ett upphandlingskrav på att skolmaten ska vara en del av undervisningen, med gårdsbesök och...
Göteborg visar vägen mot mindre matsvinn
I januari skrev vi om att Göteborgs stad halverat matsvinnet i de offentliga köken på bara två år...
Klyftor, stress och bakterier i ny framtidsrapport
"Klyftor, stress och bakterier" är rubriken på ICAs tredje framtidsrapport, där livsmedelsjätten...
EU vill steka vegoburgare
Vegetariska "korvar" och "sojaburgare" kan snart vara ett minne blott, om EUs jordbruksutskott får...
Rektor ville stoppa barnens matbilder – skola JO-anmäls
När barnen på mellanstadieskola i Göteborg la upp bilder av skolmaten på ett eget Instagram...
Bastian fick fel kost fem gånger
Sexårige Bastian har svår ägg- och nötallergi. När han började i förskoleklass tog föräldrarna och...
”Våra medlemmar kommer inte att fylla i någon lapp om specialkost”
På senare tid har medier och måltidschefer uppmärksammat att föräldrar har börjat kräva...
Blågul upphandlingstrend
De offentliga köken handlar mer och mer svenskt. Trenden slog igenom på allvar efter torkan förra...
Kostråd för äldre på remiss
Genom att servera flera, små och näringsrika måltider utspridda över dygnet kan man...
Lärare vegoprotesterar på Orust
Lärare på Ängsås skola på Orust anser att vegetariska skolluncher ger trötta barn som inte orkar...
Arla satsar på att bli klimatneutralt
Arla vill göra mjölken helt klimatneutral. ”Målet för Arla Sverige är att leda utvecklingen mot...
Nya riktlinjer för säkra, offentliga måltider
Sveriges Kommuner och Landsting SKL släppte i dagarna sina uppdaterade riktlinjer för säker mat i...
Matlagare i fokus på Internationella skolmatsdagen
"Vem gör min måltid?" är temat när Internationella skolmatsdagen firas i dag, den 14 mars, över...
”Det roligaste med att jobba i köket är – allt”
Hej, Suvi Kling, enhetschef på måltidsservice i Umeås kommun. Många av de som jobbar hos er i...
Hållbara hönsburgare intar skolorna
Denna vecka serveras klimatsmarta rätter gjorda på gråärta till elever i Örebro kommun som en del...
Vara har bästa seniormaten
Sveriges bästa seniormat finns i Vara kommun, enligt Socialstyrelsens årliga enkät. Tillagningskök...
Stockholm lyfter seniormåltiderna
En dietistsatsning mot undernäring, fokus på klimatsmart mat och en bättre social upplevelse kring...
Här är köttet specialkost
Den som inte gör ett aktivt val får vegetariskt. Kött betraktas som specialkost. Så ser det numera...
Största gymnasiet slutar med rött kött
Stockholms största gymnasium, Anna Whitlocks gymnasium, har slutat servera rött kött i...
Polarbröds Anna Borgeryd har gått bort
Polarbröds ägare Anna Borgeryd gick bort i måndags, 49 år gammal. Bagerikoncernen är i sorg och...
Magasin Måltid #1 2019 är här!
I nya Magasin Måltid kan du läsa en stor intervju med prins Daniel och Carolina Klüft, tidigare...
Martin & Servera får ny vd
Liv Forhaug blir ny vd och koncernchef för Martin & Servera senast den 1 oktober. Hon är...
Så ser frukosten ut 2050
Fler vegetabiliska "mejeriprodukter" men mindre kaffe och bröd till frukost. Kål och baljväxter...
Svenskt kött i skolan en hjärtefråga
Offentliga måltider ska baseras på kött som når upp till svenska djurhållningskrav och helst på...
Helsingborg nobbar svinnet
Nu gör Helsingborg som Göteborg – även den skånska staden vill halvera matsvinnet i de kommunala...
Nordisk dominans i kock-VM
Det blev guld till Danmark, silver till Sverige och brons till Norge i världens mest prestigefulla...