Läs våra senaste nyheter
Svensk mat viktigast för svensken
Att maten är svenskproducerad är den viktigaste faktorn vid matinköp för nära hälften av...
“Priserna påverkas av väldigt många faktorer”
I krisernas spår har maten blivit allt dyrare. Hur ser grossisterna, kockarna och måltidscheferna...
“Allt har blivit dyrare”
I krisernas spår har maten blivit allt dyrare. Hur ser grossisterna, kockarna och måltidscheferna...
Maxgräns för D-vitamin
Livsmedelsverket vill därför införa maxgränser för två ämnen som kan vara skadliga att få i sig i...
Trendbrott – köttet ökar igen
För första gången på fem år ökade köttkonsumtionen under förra året. Trendbrottet beror främst på...
Svensk livsmedelsexport ökade 2021
Handelsunderskottet för jordbruksvaror och livsmedel uppgick 2021 till 54 miljarder kronor. Det är...
Ny chef för Växtbaserat Sverige
Växtbaserat Sverige har utsett Agneta Påander, hållbarhetsdirektör på Orkla, till ny...
1 av 4 barn fick farlig mat på restaurang
Vart fjärde barn med matallergi har drabbats av en allergisk reaktion efter att ha ätit på...
Sjöpung nya trendmaten
Stjärnkockarna Leif Mannerström och Paul Svensson är några av de som börjat använda klimatsmarta...
Mat i livets slutskede
Hur upplever patienter måltider i slutet av livet? Viktoria Wallin, doktorand vid Marie...
Matföretag och myndigheter ska säkra maten
Nu inleds ett nära samarbete mellan näringslivet, Livsmedelsverket och Jordbruksverket för att...
Är du beredd?
Vad gör ni i er kommun om grossisten plötsligt inte kan leverera mat? I Sigtuna kommun går man...
Nytt matsvinnsmaterial för skolan
Livsmedelverket lanserar Svinnrik, ett läromaterial med filmer. Med materialet ska hem- och...
Dyrare mat oroar kommuner
De ökade livsmedelspriserna väntas slå även mot kommuner och regioner. På vissa håll i landet har...
Europeiskt samarbete för hållbar skolmat
3000 europeiska skolor har nu möjlighet att skapa hållbar och hälsosam skolmat i samarbete med...
Livsmedelskris?
Den ryska invasionen av Ukraina innebär ett enormt lidande för det ukrainska folket. Kriget...
Ätstörningar vanligt bland äldre
Kroppsideal hänger inte ihop med ålder. Anorexi uppskattas exempelvis vara lika vanligt i...
NYTT SUPERNUMMER!
Artisten Jill Johnson återvänder till sin barndoms skolrestaurang, testar maten och funderar över...
Branschgemensamt grepp om ekomarknaden
För första gången någonsin har en rad stora, svenska livsmedelsorganisationer tillsammans tagit...
Tala med barnen om det svåra
Hur kan du som jobbar med barn ta hand om deras eventuella oro efter Rysslands attack mot Ukraina?...
Vinn en dag i Framtidens kök!
Vill du och ditt köksteam få chansen att tillbringa en dag i Framtidens kök? Var med och tävla, så...
Svensk livsmedelsförsörjning fortsatt opåverkad
Regeringen följer läget noga och kan konstatera att kriget i Ukraina för närvarande inte påverkar...
Hur påverkar kriget den svenska maten?
Vad innebär kriget i Ukraina för svensk matförsörjning? Under dagen kommer Livsmedelsverket att ha...
Veganstopp i förskolor upprör
Inga barn under 3 år kan få vegankost. Det beskedet fick föräldrar till förskolebarn i Lund i...
Regeringsplan för mindre plast
Regeringen har presenterat sin första, nationella plasthandlingsplan. För att minska plastsvinnet...
Matlagning i skolkök blir viral på TikTok
Ett skolkök gör succé på TikTok med sina inlägg om hur man lagar mat till många. Det är...
Fler upphandlar Krav-kyckling
I spåren av Kronfågel-skandalen har andelen kommuner som väljer att köpa Krav-kyckling ökat från...
Hållbar mat för partnerns skull
Varannan person handlar hållbar mat för sin partnerts skull. Lika vanligt är det att göra hållbara...
Veganska fredagar i New Yorks skolor
Sedan i fredags serveras enbart vegansk mat på fredagar, i New Yorks skolor. Detta är en del av...
Upprop för en mer jämställd restaurangbransch
För ett år sedan startade Sofia B Olsson, krögare på Restaurang VRÅ i Göteborg, tillsammans med 64...