Läs våra senaste nyheter
Tålig potatisknöl framtagen med genteknik
Med hjälp av genteknik har forskare i Alnarp tagit fram en potatisplanta som är resistent mot...
Ökat politiskt engagemang har lyft skolmåltiderna
Enligt tidernas största, svenska skolmatsundersökning mår skolmaten fint ute i kommunerna. Bland...
Vegetariskt går urstarkt
Försäljningen av vegetariska produkter ökade med hisnande 41 procent under första halvåret 2016...
Ny “plastfilm” – av mjölk!
I dag lanseras en ny typ av genomskinliga matförpackningar gjorda på mjölk – som dessutom kan ätas...
Vegetabiliskt fett kopplas till lägre dödlighet
Välj fett från växtriket istället för kött, smör och feta mejeriprodukter så kan du leva längre....
Tina kommer!
Det gör även gräddan av landets skol- och seniorkockar, måltidschefer, skolmatspolitiker, stjärnor...
Framåt för ekologiskt i offentlig sektor
Intresset för ekologisk mat är stort i kommuner och landsting. Den offentliga sektorn fortsätter...
Paul kommer!
Det gör även Tina, Leif och Tareq. Har du köpt biljetter till White Guide Junior-galan 2016? Sista...
Jordens resurser tog slut rekordtidigt
I går, den 8 augusti, tog jordens resurser slut och och resten av 2016 lever mänskligheten på...
”Omöjlig” veganburgare har blivit verklighet
Sedan i juni är det möjligt att smaka en laboratorietillverkad och fullständigt vegansk hamburgare...
Ny guide ska få patienter att välja vegetariskt
De flesta stora branschorganisationer, bland annat Livsmedelsverket, är i dag överens om att vi...
Nordiska livsmedelsverk kräver sockergranskning
En ny granskning av hur socker påverkar hälsan bör göras av den europeiska...
Mer info om vad som händer den 12-13 september – du har väl anmält dig?
Datumet för prisutdelningen närmar sig och vi hoppas att just Du säkrat din plats på Malmö Live...
Sollefteå kommun köper jordbruk
För att öka andelen närproducerade råvaror har Sollefteå kommun tagit till ett förmodligen helt...
1 av 10 livsmedel felmärkt
Astma- och Allergiförbundet går ut med hård kritik som en följd av en undersökning som nyligen...
Offentliga kockar får vässa Instagram-kunskaperna
Rivna morötter i motljus och vackert stylade vegobiffar kommer förhoppningsvis att pryda Instagram...
Unika fördelar hos svenskt kött
Nu lyfter också Jordbruksverket fram det svenska köttets förträfflighet i en sammanställning som...
Annica Sohlström ny generaldirektör för Livsmedelsverket
I dag har regeringen utnämnt Annica Sohlström till generaldirektör och chef för Livsmedelsverket....
Ny unik kokbok av och för seniorkockar
Nu är den här – Kokbok för världens viktigaste matgäster del 2, med 100 vackra recept av och för...
Måltidsoptimering kammade hem Stordalens hållbarhetspris
Under måndagen tog Camilla Byrinder från Stockholm emot förstapriset i Petter A Stordalen och...
Krogarna ska ekomärka maten
Nu vill Livsmedelsverket införa nya regler som gör det möjligt för landets krogar och kaféer att...
Kyckling och Instagram toppar svenskarnas lista
Kycklingen har petat ner spaghetti med köttfärssås från svenskarnas topp 10-lista över...
Program White Guide Junior & White Guide Senior-galan
Dags för prisutdelning i offentliga måltidssverige. Du kommer väl? Här är programmet (observera...
1 av 3 använder socker mot nedstämdhet
Nästan var tredje svensk – och då främst kvinnor – har använt sötsaker för att lindra nedstämdhet,...
Nu ska ungdomarnas matvanor kartläggas
Vad äter Sveriges ungdomar? Det vill Livsmedelsverket ta reda på genom den...
Sill- och laxfisket bör öka i Östersjön – men undvik att äta fångsten!
Fiska mindre torsk, men mer sill, skarpsill och lax. Så ser forskarnas råd om fisket i Östersjön...
Skev vuxensyn ökar risken för barnfetma
Många föräldrar har en felaktig uppfattning om barnens vikt och det i sig kan göra barnen...
Glädje och diskussioner när Ekomatsligans vinnare presenterades
Vellinge kommun i Skåne är bäst på eko – med stor marginal. Det stod klart under gårdagens...
Ekomatcentrum: “Norrland sämst på eko”
”Norrland sämst på ekologisk mat i skolan!” Så lyder rubriken i ett pressmeddelande som skickades...
Måltidsoptimering och Foodit vinner hållbarhetspris
Var femte måltid som lagas i svenska offentliga kök, hamnar i soptunnan. Camilla Byrinder ville...