Läs våra senaste nyheter
Kött från sjuka kor serverades i svenska skolor
Skolbarn i Stockholm och Uppsala har serverats kött från sjuka, polska kor. – Restaurangerna har...
“Det är ingen idé att sitta och vara frustrerad hemma”
Hej Martin Ragnar, forskare, författare och de goda råvarornas förkämpe. Varför har du skrivit ett...
Radikal matomställning på agendan
Vårt sätt att producera mat är dåligt för miljön och klimatet och sättet vi äter på är dåligt för...
KRAV öppnar tatueringsstudio
I dag öppnar KRAV en pop-up-studio där vem som helst kan tatuera in det gröna märket på kroppen....
Mjölkpulver kopplas till diabetes
Mjölk i pulverform som ges till barn i amningsåldern kan öka risken för att utveckla...
Margarin blev Årets Matbluff
Konsumentföreningen Äkta Vara har utsett årets Matbluff. Efter att konsumenterna själva fått...
Halverat matsvinn med ny modell
På två år har Göteborgs Stad halverat matsvinnet i de offentliga köken – tack vare en speciell...
Kraftigt ökade matkostnader i Sveriges kommuner
Kommunernas livsmedelskostnader ökade med cirka 7 procent under 2018, rapporterar Sveriges Radio....
”Att röra på sig ska inte behöva kännas som att bestiga ett berg”
Den 14 januari blir Carolina Klüft, den före detta OS- och världsmästaren i friidrott, chef för...
Carolina Klüft tar över Generation Pep
Den tidigare världsmästaren i friidrott Carolina Klüft tar över som verksamhetsledare för...
Butik och skola samarbetar för mindre svinn
För att minska matsvinnet har Coop Leksand börjat skänka bort grönsaker och frukt med mindre...
Är havet den nya åkern?
Vi behöver odla mer mat i havet för att bli mindre sårbara för klimatförändringar och kunna få en...
”När man målar får man fart på sinnena”
I september utsågs Jenny Haraldsson, kock på Tubberödshus äldreboende, till Årets Stjärna i White...
En av tre kommuner osäker på köttets ursprung
Var tredje svensk kommun vet inte om de köper in svenskt eller importerat nöt- och fågelkött till...
Magasin Måltid # 6 har landat!
I årets sista Magasin Måltid får du följa med till Köpenhamns hundraåriga skolträdgårdar som...
Chalmers: Ekomat sämre för klimatet
Ekologisk matproduktion påverkar klimatet mer än konventionell – och skillnaden är betydligt...
Food court gör succé i skolan
Sedan Balderskolan i Skellefteå fått ett nytt kök och öppnat en food court går nästan alla elever...
Stor kartläggning visar brister inom hemtjänstens mat
Höga ambitioner, svensk mat och mycket ekomat präglar måltiderna i de flesta av Sveriges kommuner....
Fortsatt minskning för köttet
Fler och fler svenskar säger sig ha dragit ner på köttet för klimatets skull. I år uppger...
Första “Från Sverige”-märkta fisken är här
Nu finns för första gången fisk märkt med "Från Sverige". Det rör sig om den uppmärksammade,...
Snart kan ålen vara utrotad
Ålen är akut rödlistad i hela Europa, ändå fångas varje år runt 250 ton i svenska vatten. I...
Ny standard för matsvinnsmätning
Om matsvinnet ska kunna kartläggas behöver det mätas på samma sätt – av alla. Det menar...
”Svälten börjar i hemmet”
Hej Karin Wendin, professor i mat- och måltidsvetenskap och aktuell med en bok om seniormat. Kan...
Svenskt Kött byter vd
Isabel Moretti blir ny vd på Svenskt Kött vid årsskiftet. Hon har de senaste 10 åren varit på LRF...
Svenskt guld i storköks-VM
Det svenska laget Fazer Culinary Team tog hem guldet i storköksklassen i dag, under Culinary World...
EU uppdaterar antibiotikaregler
I dag fattar EU beslut om att ingen antibiotika får ges till friska djur. Reglerna kommer som ett...
“Vi vill starta en folkrörelse”
Hej Gerda Nilsson Tjernström, verksamhetschef för Generation Pep som ska samarbeta med White Guide...
Ändrade D-vitaminråd för riskgrupper
Livsmedelsverket har uppdaterat råden om D-vitamintillskott till riskgrupper. Nu vill verket att...
Studie ska ge svar om pedagogiska måltider
Många drömmer om att införa pedagogiska måltider, alltså luncher som omges av två lektioner, utan...
Miljana blev Årets Werner
Årets Werner delas årligen ut till två personer inom den privata respektive offentliga...