Carolina Klüft tar över Generation Pep
Publicerad: 2019-01-08

Den tidigare världsmästaren i friidrott Carolina Klüft tar över som verksamhetsledare för kronprinsessparets organisation Generation Pep. Organisationen jobbar för att främja rörelse bland barn och unga, bland annat med målet att starta en folkrörelse. Carolina Klüft har arbetat med Generation Pep sedan september 2016 och efterträder Gerda Nilsson Tjernström som verksamhetschef den 14 januari.

Generation Pep har bland annat inlett ett samarbete med White Guide Junior, genom den nya kategorin Årets Pep Skola. Läs mer här! 

– Vi är glada för att Carolina nu har möjlighet att lägga mer tid och fokus på Generation Pep och leda arbetet i teamet. Carolina har ett stort samhällsengagemang och är den starka kraft och röst som vi behöver för att få individer och organisationer att agera och engagera sig för barn och unga ska ha möjlighet och vilja att leva ett aktivt och hälsosamt liv. Vår förhoppning är att Carolina kan göra Generation Pep till en folkrörelse som inte lämnar någon i Sverige oberörd, säger Elin Annwall, verksamhetschef för Kronprinsessparets stiftelse.

– Jag känner mig både glad och tacksam inför min nya roll i Generation Pep. Jag brinner verkligen för barn och ungas hälsa och ser fram emot att utöka mitt engagemang. Samtidigt är jag väldigt peppad över att leda vårt grymma team i arbetet framåt, säger Carolina Klüft.

Gerda Nilsson Tjernström har beslutat att lämna Generation Pep, men arbetar kvar i organisationen under våren för att lämna över till Carolina.

Ett långt reportage om Carolina och Generation Pep kan du läsa i Magasin Måltid #1 / 19, ute den 14 februari!