Läs våra senaste nyheter
1 av 5 citrusfrukter har skadligt bekämpningsmedel
Mandariner från Marocko, lime från Brasilien och apelsiner från Spanien är några av de...
Nya matproblem för friskolekoncern
Efter köttskandalen i februari där obesiktigat polskt kött serverades på 26 Stockholmsskolor bröt...
Mer ekomat i kommunerna
Under första halvåret 2019 var 36,8 procent av den mat som Sveriges kommuner upphandlade...
Så blir jordbruket klimatneutralt OCH högavkastande
En femtioprocentig ökning av skördarna, samtidigt som klimatpåverkan minskar i linje med...
Nya sjukhusmatråd på remiss
Nu går Livsmedelsverkets uppdaterade råd om måltider på sjukhus ut på remiss. De nya råden, som...
Förskolekockar gör kokbok
Förskolekockarna i Skärholmen har gett ut en egen kokbok med klimatsmart mat. Kokboken kommer att...
Stopp för gratis gymnasiemat i Staffanstorp?
Maten på gymnasiet i Staffanstorps kommun kan börja kosta pengar från och med nästa år, skriver...
Stor kartläggning av matsvinnet
För första gången kartläggs hur mycket mat som går till spillo i storköken på svenska förskolor,...
Rött ljus för ost i nya Köttguiden
Ett starkare fokus på ost och chark är två av nyheterna när WWF i dag lanserar den nya Köttguiden...
Nytt nummer av Magasin Måltid!
?I Magasin Måltid nummer 5 bjuder vi på en 24-sidig White Guide Junior och Senior-special, med...
Så mycket kostade skolmaten 2018
Skolverkets årliga kartläggning av skolmatens kostnad i den kommunala grundskolan är klar....
Råttor stängde Malmöförskola
När råttangrepp upptäcktes i köket på Lugnets förskola i Malmö agerade rektorn snabbt och korrekt....
Specialkosten ökar
Upp till 25 procent av all skolmat är idag specialkost av olika slag – och andelen ökar, skriver...
Fettfejd i Lund
En ny fettfejd har blossat upp. Denna gång är det över tvåhundra Lundabor som vill förbjuda...
PREMIÄR för Skolkockarna News
Skolkockarna News är nyhetsbrevet för dig som jobbar med offentlig gastronomi, eller är nyfiken på...
Avesta inför KliMATlåda
I Magasin Måltid nr. 3 skrev vi om den växande takeaway-trenden på Sveriges skolor. Bland annat i...
Udda duo skriver “gastronomisk feelgood”
Årets Kock 1999 Karl Ljung och Moderaternas förre partisekreterare Per Schlingmann skriver en...
Stockholm halverar köttet
Stockholms stad vill halvera mängden kött bland invånarna, och först ut är skolor och äldreomsorg....
Gräddklick i nya kostråd för äldre
Mer protein, många små måltider och gärna en klick grädde till efterrätten är några av inslagen i...
Bönor bakom magsjukeutbrott
Otillräckligt tillagade bönor orsakade magsjukan på Baldergymnasiet i Skellefteå där 275 personer...
Göteborgsskola slopar köttet
Globala Gymnasiet i Stockholm serverar helvegetariska luncher sedan tio år tillbaka. Nu har man...
Här är Sveriges bästa, offentliga måltider 2019!
Det blev storslam för Skåne när Sveriges bästa måltider i skolor, förskolor och seniorboenden...
Magasin Måltid #4 är ute!
Ett nytt nummer av Magasin Måltid har landat i brevlådorna! - Häng med när Paul Svensson lagar...
Premiär!
Följ våra kök och måltidsorganisationer i offentliga matSverige. Ta del av deras historier, tips...
Paul Svensson sprider stjärnglans i Uppsala
Hur gör en riktig stjärnkommun för att bli ännu bättre på offentlig gastronomi? Jo – de tar hjälp...
Vellinge vann storköks-SM
Det blev Team framtidens kockar från Vellinge som tog hem segern under finalen i Svenska...
Lärare i Kungälv nekas skolmat
Kungälvs kommun har beslutat att lärare, skolpersonal och andra kommunanställda inte längre ska...
Luleå öppnar för mer veganmat
Debatten om indragen veganmat i skolorna i Luleå fick Gustav Johansson att komma till staden i går...
Vilt värre i Växjö
Från och med den kommande helgen blir viltkött ett stadigt inslag på menyn till de äldre i Växjö...
Köttätandet fortsätter att minska
Svenskarna fortsätter att minska sin köttkonsumtion. För tredje året i rad minskar också...