Soldatmat genom miljardkontrakt
Publicerad: 2016-04-20

Genom Sveriges största måltidskontrakt kommer Fazer Food Services att förse de flesta av landets militärer med måltider under de närmaste fyra åren. Försvaret har nämligen tecknat ett fyraårigt avtal om Service Management där Fazer Food Services är partner till Samhall som leverantör av måltidstjänster.

Det totala värdet för Fazer Food Services uppgår till cirka en miljard kronor. Maten levereras till försvaret i områdena Syd, Väst och Mitt, i 34 orter och 60 enheter. Fazer kommer därmed att stå för större delen av måltiderna till Sveriges militärer. Leveranserna påbörjas i februari 2017 och anbudsvärdet för Fazer Food Services är cirka 250 miljoner kronor per år. Det blir det största kontraktet någonsin för företaget, som redan levererar mat till många skolor, sjukhus, äldreboenden och företag.

– Näringsrik och god mat spelar en viktig roll här och därför känns det extra spännande att vi har fått detta förtroende. Vi ser fram emot att få vara med och stärka vårt försvar, säger Morgan Christoffersson, kommersiell direktör på Fazer Food Services Sverige.

(foto: Försvarsmakten)