Egen grönsakskorv blev lösningen för Uppsala kommun
Publicerad: 2016-04-22

En närproducerad korv som gör det lättare för både gamla och barn att få i sig grönsaker – visst låter det som en dröm? Hos Måltidsservice i Uppsala nöjde man sig inte med att drömma, istället tog man fram två olika korvar tillsammans med ett lokalt företag.

I morgon bjuder Måltidsservice in till provsmakning av de två korvarna, som till häften består av kött och till hälften av grönsaker. Samtidigt får allmänheten möjlighet att diskutera frågor kring skolmaten med lokala politiker.

– Det har länge varit en önskan från oss att ta fram en korv som gör att unga och gamla lättare får i sig grönsaker. Men också en utmaning att få till en bra konsistens i kombination med smak och utseende. Nu är vi glada att kunna låta kommunens invånare ta del av resultatet och samtidigt få möjlighet att diskutera skolmatsfrågor, säger Sandra Harbom, utvecklingsledare vid Måltidsservice som ansvarar för maten till kommunens barn och seniorer.

Provsmakningen äger rum lördagen den 23 april i Gränby Centrum i Uppsala. På bilden syns en av rätterna som kommer att serveras.