OS-silver till Team Swedish School Restaurants!
Publicerad: 2016-10-25

Det blev en silvermedalj för Team Swedis School Restaurants i Culinary Olympics Erfurt 2016. Michael Bäckman som leder TSSR, som består av Barbro Fernström, Johan Ederström, Lyndon McLeod, Martin Karlsson och Tim Bohman, kände guldvittring men laget föll på målsnöret.
– Igår var jag otroligt besviken men besvikelsen låg på personligt plan. Jag har två silver sedan tidigare och ville verkligen ha guld. Men den respons vi har fått har varit makalös, och det är guld för skolmaten!

Hur kändes det under tävlingen?
– Vi gjorde en jättebra tävling. Den första timmen är den bästa vi någonsin gjort i ett mästerskap. Timme två tappade vi lite, men jag hade guldkänsla när vi gjorde vår servering och fick fantastisk feedback. Laget har varit fantastiskt och jag känner en enorm stolthet och glädje för vad vi har gjort.

Hur känner du nu dagen efter tävlingen?
– Det räcker att gå in på Facebook och läsa vad folk skriver så blir jag glad som en lärka. Sen är jag är en tävlingsmänniska och ville så gärna vinna, men projektets syfte är att lyfta skolmåltiderna och då har det här varit helt klockrent. Jag kan inte vara annat än jättenöjd.

Vad händer nu framöver för TSSR?
– Först och främst ska jag åka hem, jobba några dagar på Annerstad, krama min fru och sen ska jag sätta mig och göra en utvärdering och se hur jag går vidare. Jag har blivit lite till åren och man märker när man har stått upp i 28 timmar på två dagar. Jag vill inte att laget dör ut, det ska leva vidare i någon form, men det är tveksamt om jag själv kommer finnas i tävlingsköket igen.

Hur ska du gå vidare nu i kampen för att lyfta de svenska skolmåltiderna?
– Jag blir aldrig nöjd. Men mellan varje projekt måste vi stanna till och tänka efter hur vi ska gå vidare och vad vi ska göra härnäst. Skolmåltider är det roligast jag vet att jobba med i världen, men det finns så mycket man vill göra och allt kräver en idé, tanke och en genomförandeplan. Vi får se vad det blir framöver.