Ny kostchef till Piteå
Publicerad: 2017-04-26

Ny kostchef i Piteå blir Helena Lundberg som tidigare varit avdelningschef i kommunen. Rekrytering av ny chef för avdelning måltider på fastighets- och serviceförvaltningen har pågått under våren och ny chef blir och det var en enig rekryteringsgrupp valde Helena Lundberg.

– Helenas ledaregenskaper och erfarenhet från både kommunal organisation och privat näringsliv var avgörande.Uppdraget är viktigt och kräver ett lyhört ledarskap för att ta till vara på den stora kompetens som finns i organisationen, säger Jan Ställ, förvaltningschef Fastighets- och serviceförvaltningen i ett pressmeddelande.

Helena Lundberg, är i grunden samhällsvetare. Hon har tidigare, som revisor, arbetat många år med att granska kommunal verksamhet med inriktning mot ledning och styrning.

– Jag känner mig trygg med den kompetens som finns inom måltider. Verksamheten har senaste åren gjort en stor omställning av produktionen. Vi är nu inne i en ny fas och jag ser fram emot att tillsammans med medarbetarna fortsätta utvecklingen av måltidsverksamheten, säger Helena Lundberg, ny kostchef i ett pressmeddelande.

Helena Lundberg tillträder den 1 maj.

Information: Avdelning måltider i Piteå
Måltidsservice uppdrag är att producera och leverera välsmakande och näringsriktiga måltider till kommunens kärnverksamheter förskolor, skolor, vård och omsorgsboenden samt hemtjänsten. Det utförs med etiska och miljömässiga värderingar, på ett professionellt sätt och till rätt kvalitet. Utbudet ska spegla samhället i stort. Verksamheten består av cirka 140 medarbetare. En stor omställning av måltidsverksamheten avslutades under 2016, nu finns fyra stora moderna produktionskök, fyra mindre tillagningskök samt 50 slutberedningskök.