Mashie och Foodit går samman
Publicerad: 2018-08-21

Kärvare villkor på marknaden och höga utvecklingskostnader är skälet till att de två ledande utvecklarna av kostdatasystem, Mashie och Foodit / Matilda, nu väljer att gå samman.

“Marknaden för verksamhetssystem för storkök och restaurang är begränsade i Sverige och det har varit få leverantörer som har konkurrerat med kontinuerliga investeringar i nya funktionskrav i kombination med hög prispress. Kombinationen har försett Sverige med funktionsrika verksamhetssystem, men med konstant minskat utrymme för nytänkande och utveckling av nästa generationens plattform”, skriver Mashie i ett pressmeddelande.

För tre år sedan gick Mashie ihop med konkurrenten Aivo och nu gör man alltså samma sak med den återstående huvudkonkurrenten. Allt för att gemensamt utveckla branschen och skapa “…nästa generations verksamhetssystem för storkök och restauranger i offentlig och privat sektor.”

– Våra system stödjer mycket viktiga samhällsfunktioner; förskolor, skolor, sjukhus, vårdhem och försvar. Här vill och måste vi ta ett gemensamt ansvar att rusta Sverige med nya koncept, tjänster och system för ett framtida och hållbart samhällsbyggande, säger Per-Anders EK, vd för Foodit i pressmeddelandet.

För alla de kommuner, landsting och restauranger som i dag använder något av kostdatasystemen kommer inga större skillnader att märkas, lovar Mashie. Produkterna kommer inte att avvecklas utan snarare utvecklas och man ringer samma supportnummer, talar med samma supportpersonal och har samma kontaktperson som tidigare.

Foto: Foodit / YouTube