Den 5 mars samlade vi ett antal utvalda kockar på skolor, äldreboenden och förskolor för att prata hållbar gastronomi. Det bjöds på en lyxig meny och intressanta diskussioner om hur hållbarhetsarbetet i köken kan bli ännu bättre.
Menyn som serverades:
– Fiskgryta med gräddig hummerbuljong, flundra från Royal Greenland, rimmad fänkål, apelsin- och citronvinägrett, vit sparris och vårlök.
– Smörrebröd av rågsurdegsbröd med friterad glutenfri fisknugget från Royal Greenland, remouladesås, picklad lök och dill.
– Dillstekt klubbfilé från Kronfågel med citronvinägrett och basilikamajonnäs.
Diskussionerna kring hur man kan använda sig av 50/50-metoden i köket gick varma, med både idéer på hur man kan använda grönsaker i färsrätter, rotsaker i fiskrätter, korvprodukter med morötter och massa annat.
Stort tack till våra partners Martin & Servera, Kronfågel och Royal Greenland.