Green Summit – 29 februari
Publicerad: 2024-03-05

Torsdagen den 29 februari välkomnade vi ett gäng kockar till Stora Hammars skola för mat, mingel och nätverkande. Från “heta stolen” lyftes tankar om växtbaserat, utmaningar i branschen, 50/50-principen och massvis med inspiration.

Eftermiddagen inleddes med en fantastisk buffé som kockarna förberett, med ett par utvalda produkter från våra samarbetspartners.

Menyn som serverades:
Hemmagjord pirog med Färsodlarnas baljväxtfärs, svamp, ost och vitkål
Rotfruktsraggmunk mer rotfrukter från Roots by 3N och rårörda lingon
Stora Hammars “Korvbricka”: Falafelbollar av Färsodlarnas baljväxtfärs serverads i korvbröd med coleslaw. Picklad strimlad kålrot och rödbeta från Roots by 3N och Stora Hammars klassiska “Till allt dressing”. Serverad med Sweet Mash från Roots by 3N.
50/50-biffar avrotfrukter från Roots by 3N och kalkonfärs. Serveras med broccolitzatziki gjord på “greek style” från Alpro.
Smörstekt bananbröd serveras med vanilj- och chokladcréme gjor på Alpros smaksatta sojadrycker.

Under eftermiddagen hölls samtal från “heta stolen” och gruppdiskussioner om vad som krävs för att köken ska bli ännu bättre på att jobba växtbaserat. Idéer som fler inspirationsutbildningar, att få med sig eleverna genom att några får komma och smaka på förmiddagen och senare får med sig sina kompisar att äta och mer utbildning i hur man använder sig av de nya växtbaserade produkterna.

Stort tack till Stora Hammar skola som stod som värdar och lagade fantastisk mat, och till våra partners Färsodlarna, Alpro och Roots by 3N.