Vinnare av Sveriges Mästerkock 2015, Sandra Mastio gjorde ett besök på Chartwells Engelska skolan i Kista och lagade fish tacos. Besöket gjords under skolans koncept “Eat Learn Live” vilket innebär att man använder måltiden som ett pedagogiskt läromedel.
Under en så kallad “cookalong” visade Sandra Mastio eleverna hur de skulle tillaga fish tacon och de fick därefter laga maten efter hennes instruktioner. Eleverna fick dessutom ta med sig receptet hem.
“Cookalongen med Sandra ser vi som ett roligt sätt att öka kunskapen hos eleverna kring hur vi kan säkra framtidens hav genom att använda hållbara råvaror”, berättar Johan Florén som är Driftschef Chartwells i ett pressmeddelande.
Sandra Mastio har tillsammans med MSC, miljömärket för ett hållbart fiske, tagit fram lättlagade recept med miljömärkt fisk. Alla skolmåltider från Chartwells, liksom hela Compass Group AB, är sedan två år tillbaka gruppcertifierat enligt MSCs spårbarhetsstandard, vilket innebär att de rätter som bär miljömärket kan spåras tillbaka till ett MSC-certifierat fiske.