Cecilia blev årets dietist
Publicerad: 2018-04-13

Cecilia Svanberg som jobbar med nutrition och hållbara måltider i Växjö kommun utsågs i går till Årets Dietist av Dietisternas riksförbunds styrelse.

Cecilia Svanberg är legitimerad dietist och arbetar i omsorgsförvaltningen med engagemang kring måltider för äldre och för personer med funktionsnedsättning.

Så här lyder juryns motivering:Cecilia Svanberg har ett hållbart helhetstänk kring mat och måltider och brinner för att god nutrition ska vara en självklarhet för alla, inte minst inom vård och omsorg av äldre. Hon har en positiv och inspirerande helhetssyn på de många olika perspektiv som påverkar aptit, måltidskultur och livskvalitet, och hennes arbete för förbättrade måltidsmiljöer och ökad kunskap hos personalen har fått stor betydelse inom området offentliga måltider, bland annat för att förebygga och behandla undernäring inom äldreomsorgen, och hos personer med funktionshinder.”

I ett pressmeddelande från Växjö kommun, skriver man bland annat att Cecilia är en viktig kunskaps- och inspirationskälla för till exempel patienter, anhöriga, vårdpersonal och beslutsfattare.

Priset Årets Dietist delas ut till en person som bidragit till att lyfta vikten av mat, energi och näring för att främja hälsa och lindra sjukdom, samt ökat kunskapen och medvetenheten kring kostens och matvanornas betydelse genom hela livet.

Foto: Växjö kommun