Äldre ska äta tillsammans i nytt lunchprojekt
Publicerad: 2018-01-04

”Vi skola äta gemensamt” är namnet på ett nytt kommunalt projekt i Timmersdala där äldre kan samlas för att äta mat tillsammans. Lunchen ska serveras i matsalen på Timmersdala skolan, skriver Skaraborgs Allehanda.

Syftet med den kommunala satsningen är att äldre människor kan träffas för att äta tillsammans. Förutom näringsriktig och god mat är den sociala samvaron en viktig del. Gemenskapen runt lunchbordet är också värdefull för att utveckla och behålla sina kontakter med andra. Sektorerna vård- och omsorg samt barn- och utbildning står bakom projektet.

Lunchen serveras i anslutning till att Timmerdala skolans elever har sin matrast, men en särskild del av matsalen kommer vikas för pensionärslunchen. Man menar att skolmiljön skapar mervärde både för de äldre och barnen.

Projektet startar med en informationsträff den 10 januari och därefter är tanken att lunchträffarna ska arrangeras en gång i veckan. Till en början hoppas man på att cirka tio personer kommer, skriver Skaraborgs Allehanda.

Målgruppen för lunchen är de som är 65 år och äldre och bor i eget boende.