I Magasin Måltid #3 2020, BONDENUMRET, hyllar vi hjältarna som ser till att Sveriges kockar har något att stoppa i sina grytor. Möt de unga, satsande bönderna som med vass teknik och gammaldags känsla för cirkulär hålbarhet driver framtidens jordbruk, i dag.
I klimatförändringarnas tid – går det att odla exotiska grödor i Sverige? Svaret är JA! Vi har pratat med odlare som satsar på saffran, té och quinoa.
Håkan Olsson på Byskolan, Årets Skolkock 2019, är en sann optimist. Där andra skalar ner på grund av corona, gör han tvärtom och öppnar upp en härlig, ny uteservering för barnen. Läs det stora reportaget om hur han och kollegorna jobbar!
Hur är det att jobba i en kommun eller på ett seniorboende som drabbats mer eller mindre hårt av corona? Hur ska man jobba och tänka? I nya numret får du möta några av dem som jobbar “på insidan”.
Dessutom får du som vanligt recept och alla de senaste nyheterna om just din bransch, rätt ner i din brevlåda inom de närmaste dagarna.