Utbilda dig, ditt kök och din kommun!
Publicerad: 2024-05-27

Nu kan vi presentera fyra, skräddarsydda kurser för offentliga kök, framtagna i samarbete mellan Sveriges Offentliga Kockar och Restaurangakademien. 

Servicekänsla – det goda värdskapet
Kursen riktar sig till dig och den verksamhet som vill utvecklas inom service och värdskap. Kursen ger ökad förståelse för hur tryggt servicearbete, som både är personligt och professionellt, påverkar gästens upplevelse.

Anmäl dig här!


Sensorik – mat och teknik

Kursen ger en ökad förståelse för hur smaksinnet fungerar. Med kunskap om sinnena ökar förståelsen för att komponera lustfyllda måltider. Kursen ger även grundläggande kunskap hur råvaror förändras vid matlagning.

Anmäl dig här!


Köksekonomi, kalkylering och svinnhantering

Kursen riktar sig till alla i köket. Genom ett hållbart ekonomiskt arbete som fler är delaktiga i når ni framgång. Kursen har fokus på förståelse för köksekonomi och smarta produktionslösningar för att minska svinnet. Vi lär oss vad man bör tänka på när man komponerar maträtter utifrån gastronomiska variabler, råvarukostnad och försäljningspris.

Anmäl dig här!


Hållbar och medveten matlagning

En inspirationskurs för kockar och köksbiträden. Under kursen tillagas maträtter som kombinerar hållbarhet, näring och smak.

Anmäl dig här!Bild: Istock