Recept för: 100 pers
Vegetariska färsbiffar med soltorkade tomater

Dessa vegetariska färsbiffar med soltorkade tomater är en kulinarisk upplevelse som kommer att förföra dina smaklökar. Med härliga smaker och texturer är detta recept en perfekt rätt för både vegetarier och icke-vegetarier.

 

Ingredienser:

Svamp- och grönsaksbiffar:

  • 1,5 kg champinjoner alt. ostronskivling, hackade
  • 2 kg gul lök, hackad
  • 2 dl rapsolja
  • 500 g purjolök, strimlad
  • 1,5 kg gröna linser, kokta
  • 200 g persilja, hackad
  • 5 kg kidneybönor, kokta, grovhackade
  • 20 st ägg
  • 400 g majsstärkelse
  • 2 kg potatis, mjölig, kokt, pressad
  • 1 msk kryddpeppar
  • 800 g soltorkade tomater, strimlade
  • 50 g oregano
  • Ströbröd
  • Salt, vitpeppar

Lingonkräm:

  • 2 kg kvarg, naturell
  • 1 kg lingon, färska
  • 300 g bladpersilja, hackad

Gör såhär:

  1. Börja med att bryna champinjoner (eller ostronskivling) och lök i rapsolja i en stekpanna. Låt det sedan svalna.
  2. I en stor skål, blanda de brynta svampen och löken med strimlad purjolök, kokta gröna linser, hackad persilja, grovhackade kidneybönor, ägg, majsstärkelse, mjölig kokt potatis, kryddpeppar, soltorkade tomater, oregano, samt salt och vitpeppar enligt din smak.
  3. Låt blandningen vila i cirka 30 minuter för att smakerna ska blanda sig.
  4. Forma sedan smeten till biffar och vänd dem i ströbröd för att få en fin yta.
  5. Stek biffarna i en stekpanna i cirka 2 minuter på varje sida, och baka sedan klart i ugnen på 170 grader i cirka 10 minuter.
  6. Förbered lingonkrämen genom att blanda kvarg, färska lingon, hackad bladpersilja och krossade linfrön. Servera lingonkrämen som topping till biffarna.
  7. Servera gärna svamp- och grönsaksbiffarna med kokt potatis eller ris.
  8. Njut av din hemlagade måltid!
  9. Smaklig måltid!