Recept: från Atria
Ingredienser:
Bulgurpanna
• 3 kg LITHELLS, KYCKLINGFÄRS MED LINSER, ÄTKLAR
• 800 g bulgur, grov, okokt
• 1000 g morot, små fina bitar
• 1000 g broccolibuketter
• 400 g tomater, soltorkade i olja, strimlad
• 5 msk citron, saft
• 2 dl persilja, färsk, hackad
• salt och svartpeppar
Fetaostkräm
• 4 st vitlöksklyftor, pressade
• 500 g fetaost, smulad
• 10 dl matlagningsyoghurt
• 0,5 dl mynta, färsk, hackad
• salt och svartpeppar
• tortillabröd
Gör såhär:
Gör såhär:
Fetaostkräm
Blanda samtliga ingredienser till fetaostkrämen och smaka av med salt och svartpeppar.
Bulgurpanna
1. Koka bulguren enligt anvisningen på förpackningen.
2. Stek bulgur och grönsaker i olivolja ett par minuter och vänd ner citronsaften och örterna.
3. Smaka av med salt och svartpeppar. Bryn färsen i olivolja och smula den med stekspaden under tiden.
4. Lägg upp den varma bulguren på tallrikar och toppa sedan med färsen.
5.Servera bulgurpannan med fetaostkrämen.