Recept för: 100 pers
Varm brieosttårta med torkad aprikos och valnötter

Krämig efterrätt från Göteborg.

Njut av en himmelskt krämig efterrätt med denna varma brieosttårta med torkade aprikoser och valnötter, direkt från Göteborg. Den här rätten är en perfekt avslutning på en god måltid och kommer garanterat att göra dina smaklökar glada.

 

 

Ingredienser:

  • 8 kg brieost
  • 2,5 kg aprikoser, torkade, grovhackade
  • 1,25 kg valnötter, grovhackade
  • 300 g honung, flytande

Gör såhär:

  1. Förvärm din ugn till 200 grader Celsius (°C).
  2. Lägg brieosten i ett ugnsfast bleck eller form.
  3. Strö över torkade aprikoser och valnötter jämnt över brieosten.
  4. Ringla generöst med honung över brieosten, aprikoserna och valnötterna.
  5. Placera blecket eller formen i den förvärmda ugnen.
  6. Baka i ugnen i cirka 10 minuter eller tills brieosten är mjuk och krämig och aprikoserna och valnötterna har fått lite färg.
  7. Ta ut blecket eller formen från ugnen och servera omedelbart med exempelvis skivor av bröd eller kex som tillbehör.

Njut av din smältande brie med aprikoser, valnötter och honung som en läcker aptitretare eller efterrätt!