Recept för: 10 pers
Tunt skivad nötstek med syrlig soja/sesamsås samt krispig bönsallad

Recept från: Scan

Ingredienser:

  • 1,5 kg tunt skivad nötstek sousvide
  • 2 dl hoisin
  • 1 dl ljus soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 0,75 dl limejuice

 

Sallad:

  • 10 portioner kokta, ljumna sobanudlar
  • 200 g edamamebönor
  • 400 g broccolibuketter
  • 5 st pak choi – klyftade
  • 1 knippe salladslök – skivad
  • 0,5 dl risvinäger
  • 0,5 dl olja
  • 0,5 dl ljus soja
  • 1 msk honung

 

Till servering:

  • Sesamfrön
  • Örter – tex. thaibasilika, mynta, koriander

Gör såhär:

Blanda hoisinsås, soja, sesamolja och limejuice, blada med köttet och låt stå svalt.

Fräs på bönor, broccoli, pak choi och salladslök på hög värme så de får lite färg. Vänd ihop med nudlarna och dressa med risvinäger, olja, honung och soja.

Lägg upp nudlarna med grönsakerna och toppa med det marinerade köttet. Avsluta med lite sesamfrön och plockade örter.