Recept för: 100 pers
Tabbouleh

Tabbouleh från Vättleskolan i Göteborg är en fräsch och närande sallad, perfekt som en delikat sidorätt eller som en lättare huvudrätt. Den kombinerar kokt bulgur med en mängd härligt hackade grönsaker som rödlök, tomater och gurka. Tillsammans med den friska smaken av citronsaft och den aromatiska bladpersiljan, blir salladen både smakrik och tilltalande. En touch av mynta och kryddor som paprikapulver, salt och peppar, gör denna rätt till en perfekt blandning av smaker och texturer.

 

Ingredienser:

  • 5,6 kg bulgur
  • 2,5 kg röd lök, hackad
  • 3,75 kg tomater, hackade
  • 10 kg gurka, hackad
  • 2,25 l citron, saft
  • 2,5 kg bladpersilja, hackad
  • 1,25 l olivolja Mynta, hackad
  • Paprikapulver Salt, peppar

Gör såhär:

  1. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen, blanda sedan med alla grönsaker.
  2. Smaka av med kryddorna.