Stekt Kycklingfilé med Rostad Palsternackspanna och Citron-Crème Fraiche är en smakrik och näringsrik måltid som kombinerar den gyllenbruna, saftiga kycklingen med en rustik och smakfull palsternackspanna. Den krämiga och friska citron-crème fraichen med timjan ger en perfekt smakbalans och lyfter hela rätten. En härlig måltid som bjuder på en mängd olika smaker och texturer.
Ingredienser:
12 kg kycklingfilé
Rapsolja till stekning
Rostad palsternackspanna:
- 5 kg palsternacka, stavar
- 2,5 kg sidfläsk, rimmat, tärnat
- 2 kg lök, ringar
- 3 kg bladspenat
Citron-crème fraiche:
- 5 kg crème fraiche
- 10 msk timjan, färsk, finhackad
- 3 kg citron, skal och saft
- Salt, peppar
Gör såhär:
- Krydda kycklingfilén och bryn i olja. Stek i dem i ugn på 140 grader i 15-20 minuter tills de är genomstekta.
- Blanda palsternacka med sidfläsk och lök, stek tills palsternackan är mjuk, med lite tuggmotstånd.
- Vänd ner spenat i palsternackspannan precis före servering.
- Blanda crème fraiche med timjan, citronskal och saft, smaka av med salt och peppar.
Låt gärna stå och dra en stund före servering.