Recept för: 100 pers
Stekt kycklingfilé med rostad palsternackspanna och citron-crème fraiche

Stekt Kycklingfilé med Rostad Palsternackspanna och Citron-Crème Fraiche är en smakrik och näringsrik måltid som kombinerar den gyllenbruna, saftiga kycklingen med en rustik och smakfull palsternackspanna. Den krämiga och friska citron-crème fraichen med timjan ger en perfekt smakbalans och lyfter hela rätten. En härlig måltid som bjuder på en mängd olika smaker och texturer.

Ingredienser:

12 kg kycklingfilé
Rapsolja till stekning

Rostad palsternackspanna:

  • 5 kg palsternacka, stavar
  • 2,5 kg sidfläsk, rimmat, tärnat
  • 2 kg lök, ringar
  • 3 kg bladspenat

Citron-crème fraiche:

  • 5 kg crème fraiche
  • 10 msk timjan, färsk, finhackad
  • 3 kg citron, skal och saft
  • Salt, peppar

Gör såhär:

  1. Krydda kycklingfilén och bryn i olja. Stek i dem i ugn på 140 grader i 15-20 minuter tills de är genomstekta.
  2. Blanda palsternacka med sidfläsk och lök, stek tills palsternackan är mjuk, med lite tuggmotstånd.
  3. Vänd ner spenat i palsternackspannan precis före servering.
  4. Blanda crème fraiche med timjan, citronskal och saft, smaka av med salt och peppar.

Låt gärna stå och dra en stund före servering.