Recept för: 10 pers
Sommarpasta med fetaost och grillade grönsaker

Recept från: Barilla

Ingredienser:

  • 1 kg Pasta tricolore
  • 6 st grön zucchini, tänk på att späda zucchini är godast
  • 1 knippe, ca 10 st späda morötter med blast
  • 5 mindre sötpotatisar
  • 450 g fetaost

Ört- och citronolja:

  • 7,5 msk olivolja
  • 50 g blandade örter tex. basilika, oregano och persilja
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • Saft från 1 citron
  • Citronzest från 1,5 citroner
  • 1,5-2 msk chiliflakes
  • 1 nypa salt
  • Svartpeppar

Gör såhär:

Börja med att sätta på grillen. Om du inte har någon grill

går det utmärkt att grilla grönsakerna i grillpanna.

 

Ört- och citronolja: Blanda ingredienserna i en skål och rör

samman. Smaka av med salt och peppar.

 

Grönsaker: Skala morötterna och sötpotatis och dela dem

sedan på längden eller i mindre bitar. Skölj av och skär

sedan ner zucchinin i önskad form.

 

Grilla alla grönsaker på båda sidorna tills de fått en fin yta

och mjuknat något. Det får inte blir för varmt så grilla helst

vid sidan av glöden.

 

Lägg upp grönsakerna på ett fat och häll över ört- och

citronoljan. Låt stå och dra åt sig smakerna medan du kokar

pastan.

 

Pasta: Koka pastan enligt anvisning. Smula över fetaost.

 

Servera: Blanda pastan med grönsakerna i en stor skål.

Toppa med färska örter och lite extra olivolja.