Recept från: Barilla
Ingredienser:
- 1 kg Pasta tricolore
- 6 st grön zucchini, tänk på att späda zucchini är godast
- 1 knippe, ca 10 st späda morötter med blast
- 5 mindre sötpotatisar
- 450 g fetaost
Ört- och citronolja:
- 7,5 msk olivolja
- 50 g blandade örter tex. basilika, oregano och persilja
- 1-2 vitlöksklyftor
- Saft från 1 citron
- Citronzest från 1,5 citroner
- 1,5-2 msk chiliflakes
- 1 nypa salt
- Svartpeppar
Gör såhär:
Börja med att sätta på grillen. Om du inte har någon grill
går det utmärkt att grilla grönsakerna i grillpanna.
Ört- och citronolja: Blanda ingredienserna i en skål och rör
samman. Smaka av med salt och peppar.
Grönsaker: Skala morötterna och sötpotatis och dela dem
sedan på längden eller i mindre bitar. Skölj av och skär
sedan ner zucchinin i önskad form.
Grilla alla grönsaker på båda sidorna tills de fått en fin yta
och mjuknat något. Det får inte blir för varmt så grilla helst
vid sidan av glöden.
Lägg upp grönsakerna på ett fat och häll över ört- och
citronoljan. Låt stå och dra åt sig smakerna medan du kokar
pastan.
Pasta: Koka pastan enligt anvisning. Smula över fetaost.
Servera: Blanda pastan med grönsakerna i en stor skål.
Toppa med färska örter och lite extra olivolja.