Recept från: Scan
Ingredienser:
- 1,5 kg nötstek sous-vide – tunt skivad
- 2 lökar
- 6 vitlöksklyftor
- 1 msk hel spiskummin
- 2 msk rökt paprikapulver
- 2 msk oregano
- 1 tsk cayennepeppar
- 1l kalvbuljong
- 5 dl krossade tomater
Tillbehör:
- 4–5 förkokta majskolvar
- 6 stora potatisar – klyftade
- 2 klyftor vitlök – rivna
- Olja, salt
Till servering:
- Tortillachips
- Färsk jalapeño (eller picklad)
- Fetaost
- Riven cheddar
- Ev. 4 st avocado – tunt skivade
- Koriander
Gör såhär:
Fräs på köttet, löken, vitlöken och kryddorna, slå på buljong och tomatkross och låt puttra under lock tills köttet faller isär, vilket går otroligt fort med ett sousvidat, tunt skivat kött. Ta av locket och koka ner vätskan till krämig konsistens. Dra gärna isär köttet lite extra. Smaka upp med kryddor.
Sätt ugnen på 200 grader. Skär av majsen i bitar från kolvarna och lägg ut på en plåt ihop med den klyftade potatisen. Blada runt med olja, salt och riven vitlök. Rosta i ugnen till fin färg.
Servera den härliga grytan i skålar, toppa med rostad majs och potatis, chips, jalapeño, feta, cheddar och koriander!