Recept: Dafgårds
Ingredienser:
- 1 del ättika
- 2 delar socker
- 3 delar vatten
- Förslag på kryddor/smaksättning: Hel kummin, Hela fänkålsfrön, Skivad färsk chili, citronzest, limezest,
- Förslag på goa grejer att ”pickla” till salladsbuffér, tillbehör till burgare, korv etc.
Gör såhär:
- Chili och lime picklad silverlök: Koka upp önskad mängd 1-2-3 lag med limezest och 1-2 chilis halverade, kyl ner lagen innan du slår den över den skivade silverlöken.
- Jalapeno picklad blomkål: plocka små buketter av rå blomkål, koka upp önskad mängd lag med skivad jalapeno och häll över blomkålen i lämpligt kärl, kyl ner och låt stå minst över natt.
- Kumminpicklad spetskål: koka upp en 1-2-3 lag med en näve hela kumminfrön, skiva spetskål tunt som till kålsallad. låt lagen svalna något innan du lägger i den skivade kålen.