Recept från: Barilla
Ingredienser:
- 1 kg Sedanini Selezione Oro Chef
- 500 g chorizo – rå
- 2 st röda paprikor
- 1–2 st röda chili
- 1 l Barilla Tomat och Löksås
- 2 krukor färsk oregano
- 1/2 dl olivolja
- 3 st vitlöksklyftor
- Salt
- Svartpeppar
- Ricotta
- Extra oregano till servering
Gör såhär:
Börja med att sätta på en rymlig kastrull med saltat vatten.
Ta bort skinnet på chorizon och smula ner färsen i mindre bitar. Dela och ta bort fröna från paprikorna. Skär ner i tunna strimlor. Skala och finhacka chili och vitlök. Hetta sedan upp olivolja i en panna och tillsätt chorizo, vitlök och chili. Fräs några minuter så att löken mjuknar och höj sedan värmen för att få färg. Vänd runt så att smakerna blandas.
Häll sedan på tomatsås och hackad oregano och låt puttra i cirka 5 minuter. Ringla gärna på lite extra olivolja. Smaka av med salt och peppar.
Koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och blanda ner pastan i såsen och låt dra till sig någon minut.
Servera med ricotta och färsk oregano.