Recept för: 100 pers
Plommonspäckad köttfärslimpa

Denna plommonspäckade köttfärslimpa är en riktig smakupplevelse som kommer att glädja dina smaklökar. Med en perfekt balans av köttfärsens kryddighet och plommonens sötma är detta recept en vinnare för alla tillfällen.

 

 

 

 

Ingredienser:

  • 10 kg nötfärs
  • 3 l mjölk
  • 1,5 l ströbröd
  • 20 st ägg
  • 5 dl gul lök, finhackad
  • 1,5 msk rosmarin, torkad
  • 1 kg katrinplommon
  • Salt, svartpeppar

Gör såhär:

  1. Börja med att blanda mjölk och ströbröd i en skål. Låt det svälla i några minuter.
  2. Tillsätt nötfärs, ägg, finhackad lök, rosmarin, salt och peppar till mjölk-ströbrödsblandningen. Blanda noggrant tills alla ingredienser är väl kombinerade och smeten är smidig.
  3. Forma färssmeten till längder och gör en fördjupning i mitten av varje längd.
  4. Placera ett urkärnat plommon i varje fördjupning och för ihop färsen över plommonet så att det är helt täckt.
  5. Lägg de fyllda nötfärsrulladerna i en ugnsfast form.
  6. Stek i ugnen på 150 grader Celsius i cirka 40 minuter, eller tills rulladerna är genomstekta och har fått en fin gyllene färg.
  7. Servera de fyllda nötfärsrulladerna med kokt potatis och gräddsås för en komplett måltid.
  8. Njut av din smakrika måltid!
  9. Smaklig måltid!