Recept från: Barilla
Ingredienser:
- 1 kg Barilla Penne Rigate
- Ca 400 g Barilla Pesto alla Genovese
- 600 g kronärtskocksbotten
- 1 l grädde
- 2 dl vitt vin (kan uteslutas)
- Svartpeppar
- Lite salt
- (Pastavatten)
Garnering:
- Riven pecorino
- Färsk basilika
Gör såhär:
Börja med att sätta på en rymlig kastrull med vatten till pastan och salta ordentligt.
Skär ner kronärtskocksbottnarna i mindre bitar och lägg i en stekpanna med olivolja. Fräs några minuter för att få fram smaken. Koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen under tiden. Häll av pastan men spara lite av pastavattnet.
Tillsätt grädden, vinet och lite av pastavattnet för att få en rundare konsistens. Rör om och tillsätt sedan peston. Dra bort stekpannan från värmen och blanda sedan i den kokta pastan. Smaka av med lite salt.
Ta några tag med pepparkvarnen och servera genast med riven pecorino och färsk basilika.