Recept för: 100 pers
Pasta med kyckling och soltorkade tomater

Pasta med Kyckling och Soltorkade Tomater från Östergårdsskolan i Halmstad är en maträtt full av djupa och rika smaker. Den börjar med kycklinglårfilé som marinerats i soja och vitlök, vilket ger en smakrik grund. Broccoli och penne rigate lägger till en härlig textur och grönsakernas fräschhet. Såsen, en smakrik blandning av filmjölk, gräddfil, majonnäs, senap och basilika, förhöjer rätten med en krämig och aromatisk karaktär. Toppad med skivad rödlök, strimlade soltorkade tomater och svarta oliver, blir denna pasta en färgglad och tillfredsställande måltid.

Ingredienser:

  • 13 kg kycklinglårfilé, strimlad
  • 6,5 dl japansk soja
  • 90 g vitlök, hackad
  • 3,9 kg broccolibuketter
  • 7,8 kg penne rigate
  • 1,3 kg rödlök, skivad
  • 0,7 kg soltorkade tomater, strimlade
  • 0,7 kg svarta oliver utan kärnorSås:
  • 5,2 l filmjölk
  • 30 g basilika, hackad
  • 5,2 l gräddfil
  • 1 l majonnäs, lätt
  • 3,9 dl senap, mild
  • 80 g vitlök, hackad
  • Salt, svartpeppar, grovmalen

Gör såhär:

  1. Blanda soja, vitlök och kycklinglårfilé, låt strimlorna marineras över natten.
  2. Blanda lite av filmjölken med basilika och vitlök, mixa det till en slät massa.
  3. Blanda sedan ner övriga ingredienser till såsen.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Låt såsen stå över natten för att smakerna ska komma fram.
  6. Stek kyckling och broccoli.
  7. Koka pasta och blanda sedan med kyckling och broccoli. Smaka av med salt och peppar.
  8. Blanda ner såsen i pastan eller servera den vid sidan om.
  9. Lägg till sist upp allt på ett serveringsfat och strö över rödlöken, de soltorkade tomaterna och oliverna.