Recept för: 100 pers
Parmesanstekt kyckling med syrlig persiljesås

Parmesanstekt Kyckling med Syrlig Persiljesås är en elegant och smakfull rätt som kombinerar krispigt panerad kyckling med en rik och syrlig sås.

Ingredienser:

  • 12 kg kycklingfilé
  • 1,6 l parmesanost, riven
  • 1,6 l vetemjöl
  • 5 l crème fraiche
  • 2 l hönsbuljong, färdig
  • 500 g majsstärkelse
  • 2-3 dl citron, saft
  • 200 g persilja, finhackad
  • Salt, vitpeppar

Gör såhär:

  1. Blanda parmesan, vetemjöl, salt och peppar.
  2. Panera kycklingfiléer och stek dem tills de fått färg.
  3. Lägg upp dem i bleck. Strö över lite extra parmesan och stek klart dem i ugnen på 150 grader i cirka 15 minuter.
  4. Blanda crème fraiche och hönsbuljong i en kastrull, koka upp. Red såsen så att den blir simmig och inte för tjock.
  5. Smaksätt till sist såsen med citronsaft, persilja, salt och peppar. Servera gärna med pasta.