Parmesanstekt Kyckling med Syrlig Persiljesås är en elegant och smakfull rätt som kombinerar krispigt panerad kyckling med en rik och syrlig sås.
Ingredienser:
- 12 kg kycklingfilé
- 1,6 l parmesanost, riven
- 1,6 l vetemjöl
- 5 l crème fraiche
- 2 l hönsbuljong, färdig
- 500 g majsstärkelse
- 2-3 dl citron, saft
- 200 g persilja, finhackad
- Salt, vitpeppar
Gör såhär:
- Blanda parmesan, vetemjöl, salt och peppar.
- Panera kycklingfiléer och stek dem tills de fått färg.
- Lägg upp dem i bleck. Strö över lite extra parmesan och stek klart dem i ugnen på 150 grader i cirka 15 minuter.
- Blanda crème fraiche och hönsbuljong i en kastrull, koka upp. Red såsen så att den blir simmig och inte för tjock.
- Smaksätt till sist såsen med citronsaft, persilja, salt och peppar. Servera gärna med pasta.