Recept för: 100 pers
Orientalisk fiskgratäng

Orientalisk Fiskgratäng är en smakfull och lätt kryddad rätt där hokifilén får en spännande twist med en rik och smakrik sås. Denna sås, en blandning av crème fraiche, persilja, citronsaft, honung, cayennepeppar och sambal oelek, förhöjer fisken med både sötma och hetta. Gratinerad till perfektion, är denna rätt en underbar kombination av smaker som passar utmärkt med enkel pressad potatis.

 

Ingredienser:

  • 15 kg hokifilé
  • 5 kg crème fraiche
  • 3 dl persilja, hackad eller fryst
  • 1 dl citron, saft
  • 6 dl honung, flytande
  • 1 msk cayennepeppar
  • 1 dl sambal oelek
  • 0,5 dl potatismjöl
  • Salt, vitpeppar

Gör såhär:

  1. Lägg fisk i bleck och ånga av den i cirka 5-8 minuter, häll av vätskan.
  2. Blanda crème fraiche med persilja, citronsaft, honung, cayennepeppar, sambal oelek, potatismjöl, salt och peppar.
  3. Häll såsen över fisken och gratinera i ugn på 225 grader i cirka 15 minuter.

Servera gärna med pressad potatis.