Denna robusta soppa är packad med nötig oxfärs, söta och jordiga rotgrönsaker som morot och palsternacka, saftig paprika, och aromatisk fänkål. Allt detta ger soppan en otrolig djup och smak.
Ingredienser:
- 7,5 kg oxfärs
- 1,25 kg gul lök, i bit
- 1,9 kg morot, skalad, i bit
- 1,1 kg palsternacka, i bit
- 1,25 kg paprika, i bit
- 875 g fänkål, i bit
- 2,5 l paprikapulver, rökt
- 2,5 l matlagningsvin, rött
- 8,75 kg tomater, krossade
- 7,5 l vatten
- 1,25 kg cannelinibönor
- 1,9 kg risoni
- 3,5 dl persilja
- 3,5 dl oregano
- 3,5 dl timjan
- 3,5 dl rosmarin
- 3,5 dl parmesanost, riven
- Salt, peppar
Gör såhär:
- Fräs lök, morot, pasternacka, paprika och fänkål. Krydda med paprikapulver.
- Häll i oxfärs och fortsätt fräsa på medelvärme, tillsätt vin. Höj temperaturen och koka tills vinet reducerats och kokt ihop med färsen.
- Tillsätt krossade tomater och låt allt koka på låg värme i cirka 5 minuter.
- Tillsätt vatten, bönor och risoni, låt soppan sjuda tills bönorna mjuknat. Smaksätt med kryddorna och smaka av.
- Strö över parmesanost vid serveringen.