Recept för: pers
Moffes Limpa

Recept från: Roots

Ingredienser:

  • 50 g Smör
  • 5 dl Filmjölk
  • 50 g Jäst
  • 2 dl Mörk sirap
  • 1 ½ msk Salt
  • 7–8 dl Vetemjöl
  • 8 dl Dinkelmjöl
  • 500 g Rotfrukter från Mörk Smakförstärkare (artnr Rootsby 3N 15649)

Gör såhär:

Smält smöret i en kastrull och blanda i filmjölken

Värm vätskan till 37°C

Smula jästen och tillsätt i degvätskan

Blanda allt tills jästen löst sig

Tillsätt sirapen, saltet och rotfrukterna

Blanda i mjöl och dinkelmjöl, lite i taget

Kör i degblandaren tills degen blivit elastisk, ca 5 minuter

Jäs degen i 45 minuter

Baka ut degen till två limpor

Jäs ytterligare 40 minuter

Baka av i ugn på 180°C i 35–40 minuter eller tills innertemperatur på 95°C